Trojici maloljetnika odredjeno zadržavanje zbog zlostavljanja djevojčice

Trojici maloljetnika iz Berana koji se terete za zlostavljanje školske drugarice određeno je zadržavanje. Rješenje o zadržavanju donijela je viša državna tužiteljka u Bijelom Polju Ljubinka Madžgalj.
Objavljeno: 16. 03. 2019 - 08:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Radi se o trojici učenika Osnovne škole „Radomir Mitrović“ iz Berana, starosti između 14 i 16 godina za koje postoji sumnja da su navodno u dužem periodu zlostavljali dvanaestogodišnju učenicu šestog razreda.

Oni su, prema nezvaničnim informacijama, od nje tražili da im donosi novac, ucjenjivali je, a ljekarskim pregledom će biti utvrđeno da li je trpjela i seksualno zlostavljanje.

U Višem državnom tužilaštvu potvrđeno je za Pobjedu da su formirali spise predmeta protiv tri mlađa maloljetna lica iz Berana, za koje postoji sumnja da su izvršili krivična djela protiv polne slobode.

Inače, bilo je planirano da se juče sasluša i dvanaestogodišnjakinja, ali po svemu sudeći to će biti urađeno tokom vikenda. Nakon što bude saslušana, tužilaštvo će kvalifikovati krivično djelo.

Komentari: 4

Podgoričanin

16. 03. 2019 - 14:07

Interesantno je da neki mediji pokušavaju odgovornost prebaciti na školu,direktora,...a pri tome izostavljaju ono što je suštinsko ,a to je odgovornost i porodice(roditelja) u ovom nemilom događaju.Rad u porodici na vaspitabju djece he izuzetno cažan,a uz to sinergija sa školom može i treba da učini vaspitanje učenika kvalitetnim.Nesaradnja porodice i škole dovode do međusobnih optuživanja ova dva subjekta u odgovornosti za ovakve događaje.Škola bez porodice,skoro da nije u mogućnosti da značajno utiče na kvalitetno vaspitanje.S toga,škola može imati odgovornosti,jedino ako nije pravovremeno roditeljima ukazivala na devijantno ponašanje učenika ,odnosno ako pedagog(psiholog ) škole zajedno sa razrednim starješinom nije obavljao svoje profesionalne obaveze.
-

16. 03. 2019 - 16:44

Vijesti i Dan ce napasti drzavu i ako se nesto dogodi u Zimbabveu
RODITELJIMA

17. 03. 2019 - 10:48

za vazda unesrecenog zenskog djeteta porucujem da bez grize savjesti smaknu bar jednoga silovatelja, a ako to ne uspiju neka nadju najboljeg advokata, upornog - da bar finansijski upropasti.te nesoje.
JAGODA.

17. 03. 2019 - 12:16

Osnovati odbor za prvnu i svakakvu pomoc roditeljima i djevojcici. Da se na vrijeme zbrisu i onesposobe buduce ubice i teroristi.Pojedinac to ne moze.
Novi komentar