Ocijenio selektor CG

Mitrović: Bolje što smo izvukli Grčku, a ne Srbiju

Selektor naše košarkaške reprezentacije Zvezdan Mitrović smatra da Crnu Goru čeka jaka grupa na Mundobasketu, ali da je dobro što smo iz prvog šešira izvukli Grčku, a ne Srbiju.
Objavljeno: 16. 03. 2019 - 13:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Dobra je grupa, rekao sam i prije žrijeba da mimo Amerikanaca generalno nema tu neke velike razlike iz tog najjačeg šešira. Grci su nam došli, ako bude igrao Adetokumbo biće sigurno glavni kandidati za medalju. Ipak u konkurenciji Srbije koja je mogla da nam dođe ipak su bolji izbor, pod uslovom da Adetokumbo ne igra. Dosta će zavisiti od sastava svakako, Grci su ekipa sa velikim potencijalom i iskustvom, ali im dosta zavisi od motivacije. Jednostavno neko prvenstvo igraju odlično, a na sljedećem znaju da potpuno podbace - rekao je Mitrović.

Crna Gora će prvi put u istoriji odmjeriti snage sa Brazilom, koji sa klupe predvodi Aleksandar Petrović.

- Brazil je atraktivan protivnik u svakom slučaju, vidjećemo kakav će im biti sastav. Znamo dobro te igrače koji su u NBA ligi i Evropi, ali tek ćemo vidjeti koga će sve pozvati i ko će im nastupati iz domaćeg šampionata - kazao je Mitrović.

Nije naš tim imao sreće kada je u pitanju rival iz najslabijeg šešira. Novi Zeland je u prošlosti znao i da iznenadi favorite.

- Novi Zeland je sigurno nezgodna reprezentacija, definitivno nije ona koju ćemo sigurno lako pobijediti. Ono što znam jeste da uvijek igraju izuzetno borbeno. Ono što pokazuju na kontinentalnim prvenstvima zna biti izuzetno interesantno - rekao je Mitrović i poentirao:

- Na kraju moram da kažem da ćemo se fokusirati samo na nas. Zanima nas u kakvom će stanju biti naši momci kad dođu da pripreme, hoće li svi biti u stroju. Razmišljaćemo o nama i našoj igri, tek kasnije o rivalima.

Svjetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

Komentari: 0

Novi komentar