Prekvalifikacija u susjednoj državi

Diplome iz Tutina prednjače u Domu starih u Pljevljima

Iako u Pljevljima kruže priče da prilikom zaposlenja medicinskog osoblja u Domu starih prednost imaju oni koji su diplomu medicinskog tehničara vanredno stekli u Tutinu, direktorica ove ustanove Mersida Aljićević nije Danu direktno odgovorila na pitanje koliko je osoba sa diplomom iz Tutina zaposleno u pomenutoj ustanovi.
Objavljeno: 17. 03. 2019 - 07:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

U gradu na Breznici javna je tajna da se veliki broj dojučerašnjih ugostitelja, trgovaca i drugih lica sa srednjom školom uspješno prekvalifikuje u Tutinu.

“U JU Dom starih “Pljevlja” zaposleno je ukupno osam medicinskih sestara/ tehničara. Zaposleni koji su se obrazovali u inostranstvu posjeduju rješenje Ministarstva obrazovanja Crne Gore o priznavanju inostrane diplome”, kazala je Aljićević, naglasivši da su netačne tvrdnje da ne dozvoljava uvid u dokumentaciju licima koja su učestvovala na konkursu, ali nijesu primljena.

Aljićevićeva tvrdi da ona svim učesnicima konkursa, shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, omogućava da se upoznaju s dokumentacijom onih koji su primljeni na posao.

“Trideset osoba je zaposleno u JU Dom starih Pljevlja”, dodala je Aljićevićeva.

Od učesnika na konkursima za posao u Domu za stara lica koji su odbijeni, a koji tvrde da su umjesto njih primljeni oni s diplomama iz Tutina, Dan je dobio i odluke direktorice Aljićević koja navodi da su primljene medecinske sestre stekle obrazovanje u “renomiranim obrazovnim ustanovama”. Osobe koja su tom listu dostavile pomenute odluke željele su da se njihova imena ne pominju, ali su im dali i svoja svjedočanstva kako bi se uvjerili da su oni medicinsku školu završili u Podgorici i Beranama i da su imali odličan uspjeh, kao i da imaju radno iskustvo.

Dan je pokušao da kontaktira i srednju školu u Tutinu, ali se niko nije javljao. Na zvaničnom sajtu te ustanove navodi se da se radi o privatnoj školi, kao i da je moguće izvršiti prekvalifikaciju sa drugog smjera na medicinski.
 

Komentari: 4

Dekan,joj

17. 03. 2019 - 09:02

A kako su fakultete u zadnjih 8 godina zavrsili "strucni radnici"zaposleni u socijalnoj i djecjoj zastiti?Sve strucnjak do strucnjaka.Za godinu zavrsise dopisne fakultete i polozise strucni.
LIJEVOM STRANOM IBRA

17. 03. 2019 - 09:11

Najveći Genocid nam ljuckim umovima upravo se počinijo nad onim koji su (KUPOVALI, UZIMALI, PLAĆALI) diplome u TUTINU,N,PAZARU, LEPOSAVIĆU, 95% ,,OBRAZOVANIH,, U ROŽAJE , SU PITOMCI UPRAVO TIH ,,FAKULTETA,,
Zoi. DK

17. 03. 2019 - 09:28

Ima na stotine vozackih dozvola u Rozajama , dobivenih u Tutinu90tih. Ti vozaci i dan danas se lako prepoznaju na ulici.
fočanska škola

09. 04. 2019 - 21:16

Nije dobra Tutinska a kao dobra Fočanska..
Novi komentar