Popović: Istorija podsjeća na marifetluke političkih protivnika

Poslanik Andrija Popović pitao je premijera Duška Markovića da li su državne institucije spremne da zaštite ustavni i pravni poredak Crne Gore u slučaju eventualne radikalizacije dosadašnjih dostojanstvenih i mirnih protesta.
Objavljeno: 17. 03. 2019 - 16:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Popović je to naveo u poslaničkom pitanju, na koje će odgovoriti Marković u parlamentu na sjednici 20. marta.

Popović je podsjetio na, kako navodi, gorko crnogorsko iskustvo da su protesti uglavnom prerastali u nasilne demonstracije, koje su vodile destabilizaciji države.

„Podsjećam na 1998. godinu i prevrat i takozvanu antiborokratsku revoluciju, 1998. nakon izbora Mila Đukanovića za predsjednika Crne Gore, 2008. nakon priznanja Kosova, 2015-2016, za vrijeme protesta Demokratskog fronta“, naveo je Popović.

Ona je naglasio da je Crna Gora danas nezavuisna i suverena država, članica NATO-a, vjerovatno prva naredna članica Evropske unije.

„Mnogo se urađeno u poslednjih 21 godinu, nesporno uz sijaset grešaka, na polju vladavine prava, ljudskih prava i sloboda, ali i ekonomskih promašaja“, ocijenio je Popović.

Prema njegovim riječima, istorija je učiteljica života, stalno nas podsjeća na razne „marifetluke“ naših političkih protivnika, koji decenijamam mijenjaju samo taktiku i metode borbe sa istim ciljem – urušavanja države.

Popović je kazao da vjeruje da se više nikada neće dozvoliti da „izgubimo Crnu Goru, da nam se ponovi 1918, ni 1988. godina“.

„Vjerujem da je Vlada Crne Gore, države članice NATO-a, i već ojačane državne institucije, spremne da u slučaju bilo kakve potrebe zaštite našu državu, suverenost, državnu teritoriju, pravni poredak i granice slobode, po kojima je svako obevezan da se pridržava Ustava i zakona“, zaključio je Popović.

Komentari: 6

Strah

17. 03. 2019 - 17:05

"U starome pr... strah se koti". Odakle ovom metuzalemu i primisao da će doći do radikalizacije protesta. Mora da je nešto "načuo". Zamislite da se dese promjene pa da ovaj politički trut, ostane bez nezasluženog angažmana koji je dobio samo na ime časnih liberala. Pa još kada izađe iz politike, a to će biti brzo, kako će pogledat u oči časne Crnogorce, poslije "držanja kese", evo duže no Ranko.
Boki

17. 03. 2019 - 18:06

A sto posrbice vole da stavljaju epitet "časni".Cim to procitam a znam od koga dolazi muka mi je.Popovic je prije svega jedan casni covjek a poslije toga dolazi liberal.A vi "časni"Srbi i vase hvaljenje liberala ostavite tamo dje vam prolazi.A časni Popovic vam je odlicno rekao.
pitam se pitam se?????

17. 03. 2019 - 21:10

Da li je moguće da je preovlađujući duh u CGpodanički,da se na svaku kritiku reaguje time što ćemo spomenuti Srbiju,što ćemo se ulizivati vladajućoj partijiSTVARNO JE NEMOGUĆE-NIMALO BRIGE ZA GENERACIJE KOJE DOLAZE DA IM SE OSTAVI UREĐENO DRUŠTVO SA ADEKVATNIM INSTITUCIJAMA.Psovećemo svakoga isvugdje samo nećemo pogledati sebe u ogledalo i pitati seZAŠTO NAM SE OVO DOGAĐA?????????
Tomica

17. 03. 2019 - 17:37

Crna Gora je pod stalnom opsadom a njeni protivnici,samo mijenjaju način borbe za njeno satiranje.Takvi su i ovi protesti,ćoravi to vidi.
Hvala na zdravom razumu

18. 03. 2019 - 15:28

Ovaj covjek je znao vidjeti KRUPNU SLIKU dogadjaja. Kapa dolje gospodinu Popovicu !!!
Jasno

18. 03. 2019 - 15:40

Upravo tako Popovicu. Postoje lose I dobre strane ove vlasti. Vecina nas nismo sentimentalno vezani na ovu vlast, no vagamo I biramo manje zlo. Kao ni prethodnih gotovo 30-tak godina nemam TRUNKE sumnje da od , u ogromnoj vecini, antidrzavne , velikosrpske opozicije nema veceg zla u CG !!!. U ovom momentu mocna propagandna masinerija Vijesti sa finansijerima iz vana CG zeli napraviti iluziju da se ovdje ne radi o rusko srpskim interesima uklanjajuci srpske barjake I dovodeci Dzemala I Omera za govornike. Tvrdim da je ova opozicija srtna opasnost za Crnu Goru, opstanak crnogorskog naroda I manjina
Novi komentar