Odluka AEM-a

Crna Gora od danas ograničava neprikladne sadržaje za djecu

Operatori medija u Crnoj Gori od danas su dužni da za programske sadržaje koji mogu štetiti fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloljetnika, u periodu od 6 do 23 sata, aktiviraju mjere roditeljske kontrole, odnosno uvedu obavezno pinovanje tih sadržaja, saopštila je Agencija za elektronske medije (AEM).
Objavljeno: 18. 03. 2019 - 10:40 Promjenite veličinu teksta: A A A
Crna Gora od danas ogranicava neprikladne sadrzaje za djecu
Ilustracija: Pixabay

“Ukoliko ne budu adekvatno ispunjavali ovu obavezu, operatori će morati da, u periodu od 06 do 23 sata, pinuju cijeli TV program, a ne samo programske sadržaje”, poručuju iz AEM-a.

Objašnjavaju da se te mjere odnose isključivo na programe koji se distribuiraju u osnovnom paketu.

“Agencija za elektronske medije izražava uvjerenje da će operatori dosljedno primjenjivati propisane mjere i da će na taj način doprinjeti unapređenju zaštite maloljetnika od neprimjerenih sadržaja”, navodi se u saopštenju.

Pored toga, od danas su operatori dužni da sve TV emitere iz Crne Gore koje distribuiraju, u katalogu programa rasporede, odmah nakon programa RTCG-a, prema definisanim prioritetima.

“Navedena mjera predstavlja unapređenje pristupačnosti sadržaja posvećenih događajima iz Crne Gore odnosno boljoj informisanosti građana kroz obezbjeđivanje lakše dostupnosti programa registrovanih u Crnoj Gori u ponudi operatora”, navodi se u saopštenju AEM-a.

Komentari: 6

Tihana

18. 03. 2019 - 11:00

E Bogu hvala vise!Happy i Pink su se na glavu popeli!Da se covjek ispovraca!
morlak

18. 03. 2019 - 11:43

po kojim kriterijumima ce se za neki programski sadržaj moci reci da isti moze štetiti fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloljetnika, ko to odredjuje
Pa ...

18. 03. 2019 - 15:53

Vidis da pratis abivanja po svijetu znao bi da je ovo sprovedeno davno u razvijenim drzavama. Ko odredjuje? NEKO? Eto ti zadatka da naucis strain jezik i sam nadjes odgovor.
kika

18. 03. 2019 - 11:46

BRAVOOOOOO BRAVOOOOO NAPOKON DA NEMA PAROVA ZADUGE I SLICNIH GLUPOSTI !!! BRAVOOOO
Zabranite otrov sa medija !!!!

18. 03. 2019 - 15:48

Zaustavite Vijesti, Dan i ins4.net
Leonida

18. 03. 2019 - 16:38

Ovo su pravi potezi. Podrska cenzuri primitivizma i prosyakluka. Idem naprijed !
Novi komentar