Tužilaštvo traži osam godina zatvora za paljenje kuće novinara Jovanovića

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dragoljuba Simonovića, bivšeg predsjednika opštine Grocka, i zatražilo kaznu od osam godina zatvora zbog podstrekavanja tri osobe da zapale imovinu Milana Jovanovića, novinara portala "Žig info" 12. decembra prošle godine.
Objavljeno: 18. 03. 2019 - 16:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, nakon okončanja istrage, koja se zbog sumnje da su izvršili teško djelo protiv opšte sigurnosti na štetu novinara Milana Jovanovića, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv osumnjičenih.

Tužilaštvo je za predsjednika opštine Grocka zatražilo maksimalnu kaznu za krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

- Optužnim aktom traženo je da se okrivljenom Simonović Dragoljubu izrekne kazna zatvora u trajanju od osam godina, okrivljenom Vladimiru Mihajloviću izrekne kazna zatvora u trajanju od pet godina, okrivljenom Igoru Novakoviću izrekne kazna zatvora u trajanju od pet godina, okrivljenom Aleksandru Marinkoviću izrekne kazna zatvora u trajanju od šest godina, kao i da se svima izrekne i mera bezbjednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenim Milanom Jovanovićem i Jelom Deljanin.

 

Komentari: 0

Novi komentar