Kazao predsjednik barske opštine Dušan Raičević

Inicirano formiranje odbora koji će se baviti tematikom kruzinga

Posebnu pažnju,u susret ljetnjoj turističkoj sezoni treba posvetiti rješavanju problema sive ekonomije, gradskog prevoza, čistoće, adekvatnog snabdijevanja električnom energijom turističkih mjesta, te obezbjeđivanju odgovarajuće saobraćajne signalizacije odnosno tabli sa obavještenjima i turističkim mapama, ocijenio je predsjednik barske Opštine Dušan Raičević na sastanku koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone u ovom gradu.
Objavljeno: 18. 03. 2019 - 18:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku je inicirano i formiranje posebnog odbora koji će se baviti tematikom brodskih kružnih putovanja, odnosno kruzinga.

Ističući važnost prvog sastanka Koordinacionog tijela u pripremi predstojeće turističke sezone, predsjednik Opštine Bar pozdravio je prisutne i izrazio nadu da će se  svi subjekti koji na direktan ili indirektan način učestvuju u kreiranju i boljoj realizaciji turističke ponude grada, maksimalno angažovati u narednom periodu kako bi što spremniji dočekali turističku sezonu.

Kako navode iz opštine Bar, sastav ovog tijela osim predstavnika organa lokalne uprave i službi čine i predstavnici državnih organa, nadležnih institucija,mjesnih zajednica, kao i predstavnici turističke privrede Bara.

bar1

“Zadatak Koordinacionog tijela je da razmatra i prati aktivnosti za pripremu i tok turističke sezone: prati i koordinira aktivnosti organa državne uprave, javnih službi i inspekcijskih organa, organa lokalne uprave i drugih nadležnih institucija u toku turističke sezone i predlaže mjere za njihovo poboljšanje u oblasti organizacije, rukovođenja, koordiniranja i druge mjere, donosi naredbe i zaključke o sprovođenju mjera i aktivnosti za kvalitetno odvijanje turističke sezone”, dodaju iz Opštine.

Direktor Turističke organizacije Opštine Bar, Emil Kukalj je na sastanku predstavio najznačajnije sporovedene aktivnosti na promociji turističke ponude grada na emitivnim tržištima i iskazao umjereni optimizam kada je u pitanju predstojeća ljetnja turistička sezona i turistički promet, ali da svi moramo uložiti dodatni napor kako bi bila uspješnija od prethodne.

Jedan od zaključaka sa sastanka je da će se ubuduće intenzivirati komunikacija i koordinacija svih nadležnih institucija i u tom smislu je najavljeno kontinuirano održavanje sastanaka Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone.

Komentari: 0

Novi komentar