Kazao selektor na brifingu (VIDEO)

TUMBAKOVIĆ: Imamo velike ambicije, Savić pokušava da se oporavi i zaigra

Stefan Savić je u Podgorici i trenira sa reprezentativcima, ali teško će moći da pomogne, kazao je na današnjem brifingu selektor "hrabrih sokola", Ljubiša Tumbaković. "Hrabri sokoli" odradili su večeras drugi trening na pripremama za mečeve sa Bugarskom i Engleskom. Brojno stanje bilo je znatno bolje od okupljanja, pa je selektor Ljubiša Tumbaković na treningu imao 24 igrača. Svi oni jedva čekaju petak i duel sa Bugarskom u Sofiji, kojim otvaraju novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Objavljeno: 18. 03. 2019 - 19:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Crnogorski štoper pokušava na sve način da se oporavi za duel sa Englezima koji je na programu za sedam dana, a izvjesno je da ga neće biti u timu koji će otvoriti kvalifikacije gostovanje Bugarskoj u Sofiji u petak. Sigurno je i da neće biti ni Stevana Jovetića u ovom prozoru.

- Jovetić već jedan dugi period ne može, pa smo možda i očekivali da će propustiti meč i pripremali smo se za to. Malo nas je iznenadila povreda Savića, ali je on tu sa nama. Pokušava da se uključi u proces treninga, ali sve zavisi od procesa oporavka. On je preduzeo sve, kao i klub, da se taj proces rehabilitacije završi na pravi način, i mi ćemo ga nastaviti ovdje. Vidjećemo, ima još četiri dana do petka - poentirao je Tumbaković.

Stručni štab reprezentacije dobro je skenirao narednog protivnika.

- Ulazimo u još jedno takmičenje sa velikim ambicijama. Prva utakmica je uvijek i posebno interesantna, uostalom kao i svaka koja otvara neko takmičenje. Jer, sve ekipe na početku imaju veliki motiv i planove, pa i Bugarska, koja svoje ambicije bazira na rezultatima Ligi nacija, gdje je u jednom dijelu imala sjajan rezultat, rekao je Tumbaković na brifingu sa novinarima uoči početka treninga.

On je prokomentarisao i igru napadača Stefana Miloševića, koji je sinoć u dresu Vasland-Beverena postigao het-trik protiv Standarda u Liježu.

- Miloševića smo pratili i dok je igrao u crnogorskoj ligi. Sada je u belgijskoj koja je jaka i skrenuo je pažnju. Ispratićemo ga sigurno - istakao je Tumbaković.

Selektor očekuje vrlo kompaktnu Bugarsku, ali vjeruje da će se bez obzira na sve probleme otvoriti šansa za dobar rezultat.

- Kompaktna ekipa bez nekih posebno kvalitetnih pojedinaca, mada imaju jedno dvojicu, trojicu igrača koji su stvarno dobri. Počinje takmičenje. Imaju sigurno veliku ambiciju, kao i mi, naravno - kazao je Tumbaković.

Prokomentarisao je i Englesku, koja stiže u Podgoricu 25. marta.

- Englesku smo ostavili za poslije Bugarske, ali imamo potpuno jasnu sliku o njima, odradili smo skauting i sve to imamo na papiru. To je tim koji je napravio veliki rezultatski napredak i to sa igračima koji su mladi, a koji istovremeno igraju bitnu ulogu u velikim klubovima. Gledajući kvalitet, sigurno su veliki favoriti u grupi, ali uvijek su se dešavala iznenađenja - poručio je selektor ,,hrabrih sokola“.

Sjutrašnji trening "sokoli" će ponovo odraditi na glavnom terenu Trening kampa FSCG, takođe od 18 časova. Pola sata ranije održaće se brifing sa predstavnicima medija.

 

Komentari: 1

Kovac

18. 03. 2019 - 20:16

Savic je ljudina i vjerujem da bi i sa jednom nogom igra za svoju domovinu
Novi komentar