Putem DNK analize

Otkriven identitet Džeka Trbosjeka?

Britanska policija je najzad, nakon više od stotinu godina nagađanja i istrage, otkrila pravi identitet Džeka Trbosjeka i utvrdila da je riječ o Aronu Kosminskom, koji je radio kao berberin u Londonu.
Objavljeno: 18. 03. 2019 - 23:13 Promjenite veličinu teksta: A A A
Otkriven identitet Dzeka Trbosjeka?
Al Jazeera

Aron Kosminski je bio poljskog porijekla i u vrijeme prvog ubistva imao je 23 godine.

Nakon što je urađena analiza uzoraka krvi koji su uzeti sa šala jedne od Trbosjekovih žrtava Katarine Edus, ispostavilo se da DNK pripada Aronu Kosminskom.

Identitet su otkrili istraživači sa Univerziteta "Džon Murs" u Liverpulu i objavili ga u tekstu o forenzičkoj nauci.

Kako navodi britanski "Dejli mejl", preduzetnik Rasel Edvards, koji je kupio šal jedne od Trbosjekovih žrtava na aukciji 2007. godine, kontaktirao je naučnike radi provjere DNK.

Šal je pronađen kraj Katarininog tijela, pa se pretpostavljalo da je krv na šalu njena, međutim, ispostavilo se da krv pripada ubici.

Džek Trbosjek je nadimak engleskog serijskog ubice sa kraja 19. vijeka, čiji identitet sve do sada nije bio otkriven.

Nadimak vodi porijeklo od pisma potpisanog sa "Džek Trbosjek", koje je u to doba stiglo u redakciju londonske Centralne novinske agencije, a koje je poslala osoba koja je tvrdila da je ubica.

Džek Trbosjek je zvjerski ubio najmanje pet prostitutki u Vajtčepelu, siromašnom kvartu Londona, 1888. godine, a vjeruje se da snosi odgovornost za još dva okrutna ubistva.

Misterija oko identiteta i motiva ovog ubice zainteresovala je mnogobrojne istraživače i inspirisala brojne autore da napišu knjige i snime filmove i serije o njemu.

Komentari: 2

Sveti duh

19. 03. 2019 - 21:08

Neobično "ozbiljan" tekst! Riješena ubistva nakon više od 100 godina. Našli na šalu krv staru minimum 100 godina, hej! Uporedili je sa DNK čovjeka koji je mrtav odavno! I gle čuda, to nije Englez nego izvanjac. Nemojte iše ovakve tekstove da nam servirate
Мирослав Ђукић

20. 03. 2019 - 09:41

Неваљали странци су за све криви! Логично!
Novi komentar