Tužilaštvo još nije saslušalo djevojčicu iz Berana koju je zlostavljalo pet drugova iz škole

Trojica od petorice u Centru „Ljubović“ čekaće odluku suda

 Iako je bilo planirano, tužilaštvo juče nije uzelo iskaz od dvanaestogodišnje djevojčice iz Berana koja je nekoliko mjeseci, kako se sumnja, bila žrtva brutalnog nasilja petorice dječaka između 12 i 16 godina, tako da istražitelji još nemaju cjelovitu sliku užasnih događaja u nedovršenom hotelu nedaleko od škole.
Objavljeno: 19. 03. 2019 - 06:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Trojica od petorice dječaka, po nalogu suda, upućena su u Podgoricu, u specijalnu ustanovu za maloljetne prestupnike, odnosno za djecu sa problemima u ponašanju – Centar „Ljubović“, gdje će ostati neko vrijeme. Dvojica dječaka koji su mlađi od 14 godina nijesu krivično odgovorni i oni su na slobodi. 

REŽIM 

Direktorica „Ljubovića“ Mirjana Đukić kazala je Pobjedi da su dječaci pod posebnim režimom. Svaki je u zasebnoj sobi i ne smiju napuštati ustanovu. 

- Čekamo da se uključi i Centar za socijalni rad. Obavijestili smo ih da su dječaci kod nas i radićemo planove za njihov tretman. Oni su, za sada, pod posebnim režimom, koji je zatvoreniji nego za drugu djecu – kazala je Đukić. Koliko će dječaci ostati u Centru „Ljubović“, kako je rekla, još ne zna, a o tome odlučuje sud. 

- Koliko će ostati ne znamo i hoće li im izreći mjeru i koju. Ustanova za smještaj brine o njima kada ih dovedu. Obavještavamo sud o tome kakvi su i kako se ponašaju – naglasila je Đukić za naše novine. 

Na naše pitanje kako se ponašaju, rekla je da su mirni i da ne prave nikakve probleme. Protiv trojice dječaka, koji imaju od 14 do 16 godina, državna tužiteljka Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju Ljubinka Madžgalj prošlog četvrtka podigla je optužnicu zbog sumnje da su zlostavljali dvanaestogodišnju školsku drugaricu i odredila im zadržavanje u trajanju od 72 sata. 

Sutkinja za maloljetnike Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac naložila je u nedjelju da dječaci budu privremeno smješteni u Centar „Ljubović“. Prema nezvaničnim saznanjima, petorica dječaka, učenici devetog razreda jedne beranske osnovne škole, nekoliko mjeseci su se iživljavali nad djevojčicom.

Opširnije u Pobjedi
 

Komentari: 0

Novi komentar