Sastajaće se svake druge sedmice

Formiran Savjet za privredni razvoj Cetinja

Savjet gradonačelnika Prijestonice Cetinje za privredni razvoj, kojeg čine istaknute ličnosti iz privrede, turizma, arhitekture i urbanizma, održao je konstitutivnu sjednicu.
Objavljeno: 19. 03. 2019 - 13:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Savjet je formiran na inicijativu gradonačelnika Aleksandra Kašćelana, a trebalo bi da ima savjetodavnu ulogu s ciljem poboljšanja poslovnog okruženja, podsticanja ekonomske saradnje, jačanja javno-privatnog partnerstva i privlačenja novih investicija“, navedeno je u saopštenju opštine.

Savjet bi, dodali su, trebalo da prati sva pitanja koja su od interesa za privredu i lokalni ekonomski razvoj i da predlaže gradonačelniku aktivnosti za unaprjeđenje uslova za poslovanje.

„Zadatak Savjeta je da ukazuje na potrebe i prepreke koje lokalna privreda ima prilikom poslovanja, da savjetuje gradonačelnika prilikom odlučivanja u vezi sa ekonomskim razvojem i razvojnim programima, ali i da sarađuje sa Senatom Prijestonice i da učestvuje u izradi lokalnih razvojnih dokumenata“, ističu oni.

Na konstitutivnoj sjednici dogovoreno je da se Savjet sastaje svake druge sedmice, a već na narednoj sjednici, koja je zakazana početkom aprila, očekuju se konkretni prijedlozi ka gradonačelniku.

Komentari: 0

Novi komentar