Tvrde da će štetu imati 60 odsto gradjana koji neće moći da prate Evropsko prvenstvo u fudbalu

M: tel: Vlasnik Televizije Nova M ukida pravo emitovanja drugim operatorima u Crnoj Gori

TV Nova M, koja je ekskluzivni emiter utakmica za Evropsko prvenstvo u fudbalu, obavijestila nas je da ovaj TV kanal uklonimo sa svoje platforme.
Objavljeno: 19. 03. 2019 - 17:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

 Uprkos maksimalnim naporima koje smo uložili u pregovore, a sve u cilju zaštite interesa gradjana Crne Gore, ka nama su ispostavljeni nerealni zahtjevi pod parolom "uzmi ili ostavi" u vezi nastavka emitovanje ovog TV kanala na našoj platformi.

Mtel kao društveno odgovorna kompanija i kompanija, koja njeguje dobru praksu promocije i podrske nacionalnih TV emitera,  obratili smo se Regulatornoj Agencije za elektronske medije (AEM) uz pojašnjenje da su ovakve odluke  na štetu blizu 60% gradjana Crne Gore i u suprotnosti su sa postojećom zakonskom regulativom, navodi se u saopštenju.

Vlasnici Nova M, ovim gestom iskazuju nepoštovanje prema interesima gradjana i reprezentacije Crne Gore, što je definisano Zakonom o elektronskim medijima, Član.66 i Odlukom o dogadjajima od posebnog značaja za javnost Crne Gore.

  Njihovo poslovanje u regionu nije zabilježilo kršenje Zakona u ovom smislu, te u skladu sa tim apelujemo na državu i sve nadležne institucije da spriječe njihove namjere i omoguće gradjanima Crne Gore da nesmetano prate i podržavaju svoju reprezentaciju, bez obzira kog operatora koriste.

Takodje, na nadleznim organima je da sprovode Zakon i obezbijede ambijent za zdravo poslovanje i tržisnu i fer utakmicu, navodi se u saopštenju. 

 

Komentari: 3

KORISNIK

19. 03. 2019 - 18:45

Kada su dolazili predstavnici svih TV koje se nalaze u CG, oni su sa njima donijeli spisak TV koji su na programu za gledanje. Mi ih pitamo da li ova cijena ostaje ista, da li ovi programi ostaju isti. dobijemo odgovor, PA NARAVNO. Ja licno znam kada je bio TV Total, da sam preko 30 korisnika preporucila jer sam medju prve uzela ovu TV. s tim da programi ostaju isti i cijena ista. Traze od nas da potpisemo Ugovor na dvije godine, nasto mi pristajemo. Mislim kad se potpise ugovor da ga ne mogu prekrsit ni korisnici a ni Operateri. Ja sam na pragu moje kuce imala ponuda od vise operatera, Kad ih pitas za uslove oni istu pricu, ali zbog nekih sportskih programa sam se odlucila za zadrzim TV Total Zato sto je satelitski prijem a meni on i odgovara, jer i na selo koristim ovu TV. jer ne mogu drugu. Ali i oni su u zadnje vrijeme poceli da nam ukidaju neke programe,a i te kako poceli i da nam zamracuju neke emisije. OVOM PISEM DA BIH MOGLA DA ZNAM DALI JE OVO UOPSTE U REDU.
Korisnik 2

19. 03. 2019 - 18:52

Licno zbog ovakvih stvari sam poslao pismo predsjedniku Vlade gospodinu Markovicu. Jer oni mogu da povecaju cijenu izgleda i na 50 eura, mi smo prinudjeni i na to, pa mislim da stvarno dovoljna cijena i 10 eura a ne ovolika kolika je. Bolje bi bilo da ovo opozicija trazi da se ovakve stvari ne desavaju, jer oni ne umiju nista jedino da kazu da je milo lopov. Evo izgleda nije on sam, kradu nas i ovi operateri.
Objasnite narodu

19. 03. 2019 - 19:10

Ko je kriv za ukidanje nekih programa i zamracivanje, ali bas onih emisija koje su mnogo interesantne za gledanje. Posto kad kod vas dodjemo, vasi radnici nam navodno ne znaju reci, kazu pitajte sefa, ali do sefa se ne moze doci. Prije ce me primit premijer Markovic no vas vlasnik.
Novi komentar