Opština Berane: Sa indignaciojom odbacujemo optužbe da je Berane netrpeljiva sredina

Opština Berane saopštila je da najoštrije osuđuje prebijanje Igora Tomkića i pozvala da se da se utvrdi zbog čega porodici Tomkić nije pružena adekvatna zaštita u prethodnom periodu, ako se uzme činjenica da su i ranije bio meta napada.
Objavljeno: 19. 03. 2019 - 19:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Berane bilo i ostalo harmoničan, multietičan grad i to smo dokazali i u ranijim, mnogo težim vremenima, kada su vrata ovoga grada bila otvorena za raseljena lica svih nacionalnosti. U tom pravcu ne želimo da bilo ko Berane predstavlja kao sredinu netrpeljivosti, netolerancije ili loših međunacionalnih odnosa“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodje, takvu vrstu optužbe, ma od koga dolazila, sa indignacijom odbacuju, i doživljavaju kao smišljenu, zlonamjernu činjenicu, uz očigledno skrivanje suštinskih problema.

„Ono što je simptomatično jeste da je naš sugrađanin i ranije prijavljivao da su njemu prijetili, i na žalost, organi koji su dužni da mu garantuju bezbjednost su bili i u obavezi da to učine", navodi se u saopštenju.

U Beranama su na vlasti prosrpske stranke koje su opozicija na državnom nivou.

Crnogorska policija iz Berana uhapsila je Miloša Radevića (25) i Novaka Petrića (19) zbog sumnje da su pretukli Igora Tomkića i naneli mu teške telesne povrede. Tomkić je ranije prijavljivao policiji da mu grupa huligana preti, provaljuje u radnju, upada u dvorište i da "sve to čine na nacionalnoj osnovi budući da je hrvatske nacionalnosti". On je medijima rekao da to traje već godinu i po dana.

Komentari: 4

cobani iz Lubnica

19. 03. 2019 - 21:08

A sta covjek da uradi ? Ako je sve davno prijavio i nista treba li da uzme oruzje da se brani od divljijeh seljacina vasojevickih ili da se iseli od bande ? Ma treba njima po nekoliko godina robije !
+

20. 03. 2019 - 02:19

Za ovo bi ti dao oskara prijatelju. Ko je s njima jos mogao. Ima li tog naroda?
Nije netrpeljiva

20. 03. 2019 - 02:18

nego cetnicka
Freeman

20. 03. 2019 - 10:38

Istina je samo jedna,da častan čovjek ne može da očekuje zaštitu od ove vlasti ,koja je uzurpirala sve institucije države.
Novi komentar