Krijumčari sve maštovitiji

Alevom paprikom pokušao da nadmudri carinike

Srpski carinici su danas, u saradnji sa policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, spriječili pokušaj jednog putnika da u kesici sa alevom paprikom i donjem vešu prokrijumčari marihuanu. 
Objavljeno: 19. 03. 2019 - 21:24 Promjenite veličinu teksta: A A A
Alevom paprikom pokusao da nadmudri carinike
Foto: Pixabay

Prekršaj je otkriven kada je oko 9 časova na red za kontrolu stigao autobus bugarskih registarskih oznaka koji je iz Sofije išao ka Parizu, saopštila je Uprava carina.

Iako su i vozači i putnici u razgovoru sa carinskim službenicima rekli da nemaju ništa prijave, pregled torbe za laptop jednog od njih pokazao je zanimljiv sadržaj.

Naime, u pomenutoj torbi koja se nalazila na sedištu jednog 27-godišnjeg bugarskog državljanina carinici su zatekli neočekivanu stvar - kesicu sa alevom paprikom.

U njoj se, pored ovog začina, našla i plastična kesica puna marihuane, pa se pretpostavlja da je putnik namjeravao da jakim mirisom paprike zakamuflira takođe intenzivan miris - marihuane. 

Međutim, tu nije bio kraj, jer je ličnim pretresom ustanovljeno da se u donjem vešu ovog putnika nalaze i dva "džointa" - ručno zamotane cigarete od marihuane.

"Za carinike nije nepoznata tehnika kamuflaže mirisa koju primenjuju krijumčari, a u opisu posla im je da kontrolišu svaku nelogičnost koju zapaze", kao što je aleva paprika u torbi za laptop, piše u saopštenju.
 

Komentari: 0

Novi komentar