Premijer sa belgijskim ambasadorom

Marković: Crna Gora je bezbjedna i stabilna država

Crna Gora je snažno posvećena vladavini prava i na tom polju, a posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, je ostvaren ozbiljan napredak, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa ambasadorom Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom.
Objavljeno: 20. 03. 2019 - 11:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Posljednjih godinu dana smo krenuli u žestok obračun sa organizovanim kriminalom, razbili smo kriminalne grupe i procesuirali njihove vođe. Crna Gora je bezbjedna i stabilna država“, kazao je premijer Marković i istakao da su institucije spremne i sposobne da odgovore na sve izazove.

Ocjenjujući da je Crna Gora pouzdan partner u NATO-u, ambasador Adam je pohvalio rezultate na putu ka EU i konstatovao da je naša država predvodnik u toj oblasti.

Predsjednik Vlade je sagovornika upoznao sa odličnim rezultatima ekonomske politike u posljednje dvije godine, ukazujući na visok ekonomski rast, smanjenje nezaposlenosti, budžetskog deficita kao i na plan za ulazak u budžetski suficit:

„Krenuli smo putem intenzivnog ekonomskog razvoja koji treba da doprinese boljem životu građana“, istakao je Marković. 

Politički bilateralni odnosi Crne Gore i Belgije su ocijenjeni odličnim, a zajednički je konstatovana potreba unapređenja ekonomskih odnosa kroz potencijale ulaganja u oblasti turizma, poljoprivrede, energetike i infrastrukture.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o situaciji u regionu.
 

Komentari: 1

Vojna tajna

20. 03. 2019 - 13:57

Jesi i ti lud covjece evo i dans kola zapaljena u PG. Vrati one radijatore
Novi komentar