Marković o Kneževićevim tvrdnjama

Dječja priča da je ANB prisluškivao Ambasadu SAD-a

Premijer Duško Marković kazao je danas da prvi put čuje za priču koju je plasirao odbjegli biznismen Duško Knežević, da je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), navodno, prisluškivala Ambasadu SAD-a u Podgorici. 
Objavljeno: 20. 03. 2019 - 14:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Crnogorska Vlada i crnogorska država ima snažno partnerstvo sad SAD sveukupno. Znao bih o tome da se to desilo, da je crnogorska Agencija prisluškivala američku Ambasadu. To je dječja priča“, rekao je premijer Marković.

On je dodao da su promjene u Agenciji došle u vrijeme preuzimanja Vlade od strane gospodina Lukšića koji je želio da izvrši kadrovske promjene u sektoru bezbjednosti u cjelini.

„To je njegovo pravo. Tako da ne mogu to da povežem sa tim i mislim da je to apsolutno netačno“, rekao je premijer Marković.

Na pitanje kako komentariše izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanović o tome da „Vijesti“ i dio civilnog sektora stoje iza aktuelnih građanskih protesta, premijer Marković je kazao da predsjednik Đukanović ima svoj stav o svim društveno-političkim pitanjima u Crnoj Gori pa i o tome.

„Zaista bi bilo neukusno da ja ili bilo ko tumači taj njegov stav ili od njega traži argumentaciju za to. On je to uradio javno, mislim da je to uradio korektno na javnoj sceni na renomiranom mjestu“, rekao je predsjednik Marković i dodao da to govori da nema skrivene agende.

On je kazao da primjećuje da „Vijesti“ daju baš dosta prostora protestima i da, bez namjere da kritikuje, ukazuje na zanemarivanje aktuelne društvene, političke i ekonomske realnosti. Ukazao je na činjenicu da se u Crnoj Gori redovno isplaćuju plate, penzije, socijalna davanja, da se gradi autoput, vrši ekološka sanacija u Bijeloj. Premijer je rekao da nema ništa protiv protesta te da poziva na dijalog i sa organizatorima građanskih protesta i sa predstavnicima političke opozicije.

„Nisam zadovoljan da protesti i sadržaj protesta dobijaju veći značaj od onga što se radi u realnom političkom, ekonomskom i društvenom životu Crne Gore, a posebno na pitanjima kojima je posvećena Vlada. To nije kritika, to je Vaše pravo i sloboda ali imamo i mi pravo da kažemo šta mislimo o tome“, kazao je predsjednik Marković.

 Na pitanje šta će Vlada uraditi sa Zakonom o tajnosti podataka, budući da NVO traže njegovo povlačenje, Marković je kazao da će pomenuti zakon uskoro biti na skupštinskom odboru.

„Vidjećemo kakva će biti rasprava u odboru. Nećemo ići u Parlament sa usvajanjem zakona dok ne razjasnimo svaki prigovor i svaku činjenicu na koju se taj prigovor oslanja. Nema razloga to da radimo. Nemamo šta da krijemo“, kazao je predsjednik Marković.

Komentari: 8

Podrška

20. 03. 2019 - 15:34

"On je kazao da primjećuje da „Vijesti“ daju baš dosta prostora protestima i da, bez namjere da kritikuje, ukazuje na zanemarivanje aktuelne društvene, političke i ekonomske realnosti." Apsolutno podržavam ovaj stav pemijera i smatram da "Vijesti" treba da mnogo više pišu o: najskupljoj struji i gorivu, najmanjoj minimalnoj cijeni rada, o kašnjenju autoputa i zaboravljanju elektro i ostalih instalacija i priključne petlje, o kašnjenju bulevara u Podgorici, o zapleni oko 60 kila kokaina u dva slučaja (u prvom uz banane "Voli"-a u drugom ne znamo uz što), o nepotizmu neviđenih razmjera... Jer, ni ja stvarno ne znam što ti ljudi protestvuju, kada smo lideri u regionu, no smo nešto malo zastali, tj. natzadovali kako juče ocijeniše u EU parlamentu. Oni se stvarno šale sa nama. Oni misle da svi građani u Crnoj Gori žive kao oni na vlasti.
Istina je

20. 03. 2019 - 15:39

Rekao Marko Milacic , a prenijele Vijesti
Mitja

20. 03. 2019 - 15:54

Stvarno strašno. Najbolje vlada Crne Gore u zadnjih 30 godina i to prolazi nezapaženo u medijima. Sramota.
Pitanje mentalnog zdravlja

20. 03. 2019 - 17:11

Ma najgore sto ni Amerikanci onako naivni i nepripremljeni tehnoloski siromasni to nijesu primjetili. A CG od 600K stanovnika udarila na Ameriku. A zasto su prisluskivali? Zato sto nam je Amerika neprijatelj. Dakle OVAKVE OPOZICIJE NEMA nigdje.
usno radi neprestano

20. 03. 2019 - 16:41

Jeli djecja prica ili ne nije poznato ali je poznato da su Ameri tada posmjenjivali komplet mojkovacki klan i nijesu podrzali Jokovica pa je morao na Carinu .
znamo vec

20. 03. 2019 - 17:58

Ma da Amerima se Mojkovcani ne svidjaju nimalo. Ali cujem da su narocito skloni Pluzinama
Davljenik se hvata za slamku

20. 03. 2019 - 16:52

Pitam se da li mu Rudovic savjetuje ovo da kaze? Mislim da bas on to radi da ne bi proizveo bar malo sumnje medju prijateljskim drzavama i tako dao sebi malo vise prostora za spasavanje. Nije lako sirotom banskteru, razumijte ga ljudi, jer ga je strefila onda narodna "Dabogda imao pa nemao!".
Gustav

20. 03. 2019 - 16:54

Ja bih Kneževića ignorisao. On samo preživa prežvakane naslove Dana i Vijesto od prije 4.. 6... 11... godina. Oni naslovi: SKANDALOZNO, SENZACIONALNO... a sve netačno. Ispljunu naslov, namame čitaoca, podignu tiraž i... ćorak.
Novi komentar