Tržište osiguranja

Grawe ostvarilo najveću neto dobit

Dobit Grawe osiguranja na kraju prošle godine iznosila je 2,49 miliona eura što ujedno predstavlja najveću dobit među osiguravajućim društvima koja posluju u Crnoj Gori. Na osnovu finansijskih izvještaja koji su dostupni na internet stranicama Agencije za nadzor osiguranja, devet osiguravajućih kuća je na kraju prošle godine ostvarilo je preko 5,8 miliona eura neto dobiti.
Objavljeno: 20. 03. 2019 - 16:40 Promjenite veličinu teksta: A A A
Grawe ostvarilo najvecu neto dobit
Ilustracija

Prema dostupnim finansijskim izvještajima, Sava osiguranje ostvarilo je 1,9 miliona eura neto dobiti u pomenutom periodu. Slijedi Generali osiguranje koje je na kraju prošle godine ostvarilo 1,1 miliona eura neto dobiti.

Potom slijede Lovćen životno osiguranje sa dobiti od 425 hiljada eura i Lovćen osiguranje sa neto dobiti od 412 hiljada eura.

Wiener Stadtische životno osiguranje ostvarilo je 321, 9 hiljada eura neto dobiti. Nakon toga slijedi Swiss osiguranje sa 216,8 hiljada eura dobiti.

Uniqa životno osiguranje ostvarilo je na kraju prošle godine neto dobit od 120 hiljada eura dok je Uniqa neživotno osiguranje ostvarilo 41,7 hiljada eura neto dobiti.

Ukupna premija osiguravajućih društava koja posluju u Crnoj Gori zaključno sa decembrom 2018. iznosila je 71,4 miliona eura.

Iznos premije po društvima:

Lovćen osiguranje AD 24,4 miliona eura

Sava Montenegro AD 10, 9 miliona eura

Generali osiguranje Montenegro AD 9,049 miliona eura

Uniqa neživotno osiguranje AD 8,8 miliona eura

Grawe osiguranje AD 6,3 miliona eura

Swiss osiguranje AD 4, 3 miliona eura

Wiener Stadtische životno osiguranje AD 3,7 miliona eura

Lovćen životna osiguranja AD 2,1 miliona eura

Uniqa životno osiguranje AD 1,8 miliona eura

Komentari: 0

Novi komentar