Na Svjetskim ljetnjim igrama Specijalne olimpijade

Reprezentativcima 10 medalja u UAE

Crnogorska reprezentacija osvojila je 10 medalja na Svjetskim ljetnjim igrama Specijalne olimpijade (World Summer Games - SOI) u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).
Objavljeno: 20. 03. 2019 - 17:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno, u atletici je osvojeno pet medalja.

Predrag Matanović osvojio je zlato u disciplini 200 metara sa fenomenalnim vremenom od 26:25, kao i zlato na 100 metara u konkurenciji od osam takmičara sa vremenom 12:70. Elvir Efović došao je do zlata na 200 metara vremenom 27:57, a na 100 metara u svojoj diviziji osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju sa rezultatom 13:55.

U istoj divizija sa Elvirom, Jasmin Nurković postavio je najbolje vrijeme i osvojio zlato sa rezultatom 13:45.

U bacanju kugle, Lazar Živković osvojio je četvrto mjesto sa rezultatom 11,80 metara. Iako je u kvalifikacijama imao hitac od 12,30 metara ipak je u finalu podbacio. On je imao četvrti rezultat od svih 46 takmičara koji su se takmičili u ovoj disciplini.

U stonom tenisu osvojena je srebrna medalja.

Zadnjeg dana takmičenja, naš ženski inkluzivni dubl u sastavu Valentina Rakonjac (sportista) i Andrea Saitaj (partner) su na obradovali osvojivši srebro u svojoj diviziji.

U boćanju su osvojene tri bronzane i jedna srebrna medalja.

U ekipnom takmičenju naši takmičari u inkluzivnom timu su bili treći i osvojiili bronzanu medalju u sastavu Ivan Stojanović (sportista), Jelena Vujošević (sportista), Branko Palavestra (partner) i Merita Saitaj (partner).

U grupi od sedam timova, po pravilu igranja svako sa svakim, naša inkluzivna ekipa je osvojila treće mjesto i bronzanu medalju. Zlato je osvojila ekipa sa Tajlanda, a srebro ekipa iz Argentine.

U muškom singlu u svojoj diviziji Ivan Stojanović je osvojio bronzanu medalju, napravivši veliki podvig jer se prvi put takmičio na međunarodnom nivou u tom olimpijskom sportu.

U ženskom singlu u svojoj diviziji, Jelena Vujošević zauzela je fenomenalno drugo mjesto osvojivši srebro.

Zadnjeg takmičarskog dana za žene, u odlučujućem meču za treće mjesto, naš ženski inkluzivni dubl u sastavu Jelena Vujošević (sportista) i Merita Saitaj (partner) pobijedile su izvanrednu ekipu Tajlanda i osvojile bronzu.

Na Svjetskim ljetnjim igrama Specijalne olimpijade u UAE učestvuje preko 7.500 sportista, preko 3.000 članova nacionalnih delegacija i preko 20.000 volontera, što znači da su po masovnosti to najveće Olimpijske igre do sada organizovane.

Naša delegacija je sastavljena od 22 člana, od kojih 19 učestvuje na sportskim takmičenjima, a preostala tri člana će predstavljati našu zemlju na Svjetskom forumu mladih, koji se organizuje u toku Svjetskih ljetnjih igara (SOI).

Naši sportisti se takmiče u tri sporta: atletici, stonom tenisu i boćanju.

Prvi put do sada, crnogorska reprezentacija učestvuje i u Unified tamičenjima (inkluzivni sport).
 

Komentari: 0

Novi komentar