Izrečena prvostepena presuda

Glumac osuđen za nedozvoljene polne radnje

Osnovni sud u Somboru izrekao je u srijedu prvostepenu presudu beogradskom glumcu Goranu Jevtiću (41) zbog optužbi da je izvršio nedozvoljene polne radnje nad maloljetnikom (16), piše Kurir.
Objavljeno: 21. 03. 2019 - 13:25 Promjenite veličinu teksta: A A A
Glumac osuden za nedozvoljene polne radnje
Telegraf

On je osuđen na 10 mjeseci kućnog zatvora zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad maloljetnikom L. K., koji je u tom trenutku imao 16 godina, navodi list.

"Ukoliko presuda bude potvrđena, Jevtić će kaznu služiti u svom stanu, sa nanogicom, i neće ići u klasičan zatvor. Inače, za ovo krivično djelo zaprijećena je novčana ili maksimalna kazna do tri godine zatvora", kaže ovaj izvor.

Glumac se od izbijanja ove afere nije oglašavao u medijima, niti je htio da komentariše optužnicu, ali ni samo suđenje.

Njegov branilac, advokat Vladimir Horovic, takođe nije želio da komentariše presudu, napominjući da je u pitanju postupak u kom je javnost bila isključena.

Presuda Osnovnog suda u Somboru nije pravosnažna jer će tužilaštvo, optuženi glumac, ali i njegov branilac imati mogućnost da podnesu žalbe o kojima će odlučivati somborski Viši sud.

"Jevtić će se žaliti na presudu, on smatra da nije kriv i da nije trebalo da bude osuđen", kaže prijatelj glumca.

Optužnica je teretila glumca da je u avgustu 2014. obljubio 16-togodišnjaka tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru.

Incident se dogodio tokom žurke koja je održana u večernjim satima, poslije manifestacije Pozorišni maraton.

Komentari: 0

Novi komentar