Ne osjeća se sigurnije

Tomkić: Razmišljam da se iselim iz Berana

Uprkos brojnim reakcijama i obećanjima da će biti stavljena tačka na torturu koju preživljava više od godinu i po, Igor Tomkić i dalje se ne osjeća bezbjedno.
Objavljeno: 21. 03. 2019 - 14:19 Promjenite veličinu teksta: A A A
Tomkic: Razmisljam da se iselim iz Berana
Ivana Tomkic, Privatna arhiva

„Ne, ja se ne osjećam sigurnijim, čak se još više brinem za svoju sigurnost i svoje porodice. Poslije svih izjava i reakcija uzburkale su se strasti pa prijatelji i članovi porodice grupe mladića koja mi je napravila sve ovo, i dalje objavljuje prijateće poruke na društvenim mrežama. I dalje vidim mržnju prema meni i mislim da se neće završiti na ovome, bez obzira ako se osude ovi momci, znam da će njihove porodice i prijatelji te grupe meni praviti možda još veće probleme nego ranije“.

Kaže da mu na kraju, jedino ostaje da se iseli iz Berana.

„Razmišljam o tome, to je jedna od najvjerovatnijih varijanti, jer vidim da ovdje policija meni ne želi da garantuje sigurnost. Zapravo, i ne želim da živim sa tim da mene policija čuva cijeli život. Nema tog građanina kojeg će policija čuvati 24 sata. Šta sada, treba li da živim ovdje 20 godina u Beranama i da me čuva policija, to neću da dozvollim ili da moju ćerku dovode civilnim ili službenim automobilom non stop, to ne želim “, kaže Tomkić.

Inače, za 17 sati u Beranama je zakazan protest podrške porodici Tomkić, ali i zbog slučaja zlostavljanja djevojčice u tom gradu koji je šokirao javnost.

Kako je kazao Tomkić, protest je u prvi mah podržao jer je mislio da je isključivo građanski. Međutim kada je saznao da ga iniciraju Mladi DPS Berane, saopštio je da nije za to, jer smatra da to može biti pogrešno protumačeno, te da ne želi da mu se na taj način pripisuje pripadnost bilo kojoj partiji. 

Kako ističe, trebalo je da se ujedine sve partije, a ne samo jedna i da se digne glas protiv sve muke koja ga je zadesila i da zajednički protestuju.

Komentari: 6

Vanja

21. 03. 2019 - 15:00

Ovo je glas razuma Tomkicu svaka cast.A ne kao ovi zavedeni ljudi vec 30 god.,podrzavaju "nacionaliste",koji su to zbog donacija kako Rusije,Srbije mada njima ne bi bio problem ni zbog Tunguzije,samo da plate i sruse Mila.E nece moci.Tomkicu,jos jednom veliko postovanje.Doduse od onakvih roditelja nisi ti ni mogao biti los.Sve najljepse tebi i tvojoj porodici.Sve ruzno da postane proslist.Nemoj se iseljavati Berane je tvoj grad,CG tvoja drzava.Neka se iseljavaju oni koji pokusavaju da ju ruse i napadaju postene i dostojanstvene gradjane.
Hgo

21. 03. 2019 - 17:12

Imamo loših primjera iz prošlosti. Brata Hrvata koji je volio alhohol bolnička kola su u Niksicu iskipala van grada. Čovjek je umro od hladnoće. Bilo je to ‘90 prije ratnih sukoba. Navodno dosadilo vozaču da ga često vozi u bolnicu.
Gost

21. 03. 2019 - 20:33

E moj komso nema tebi vise zivota odje. Jos roditelji ovih mangupa imaju obraza da lazu i brane nasilnike, kad svi znamo kakvi su i cim se bave. Jos prijete po drustvenim mrezama da si glibavi u... Sramota dje zivimo.
tisucu mu gromova

21. 03. 2019 - 20:50

Ma ja bi siljeganima zainat sahovnicu na sred Berana.
StaroKotoranin

21. 03. 2019 - 21:50

Tomkiću dođi u Kotor da živiš pa neka ovamo dođu junaci iz Berana da diraju Hrvate Rasprodaj to što imaš u Berane i dođi u Kotor Pozdrav
ni slucajno

22. 03. 2019 - 04:39

Vise je Beranaca u Kotor no u Berane.
Novi komentar