Na Glavnom kontrolno-mjernom centru

EKIP i Rohde&Schwarz održali prezentacije

U prostorijama Glavnog kontrolno mjernog centra na Dajbabskoj gori predstavnici Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore (EKIP) i Rohde&Schwarza (R&S) održali su prezentacije kojima su prisustvovali predstavnici državnih institucija i operatora elektronskih komunikacija koji imaju saradnju sa Rohde&Schwarzom.
Objavljeno: 21. 03. 2019 - 15:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predstavnivci EKIP-a su prezentovali Sistem za kontrolu i monitoring radio-frekvencijskog spektra koji je od 2005. godine do sada razvijen u Crnoj Gori. Pored Glavnog kontrolno mjernog centra na Dajbabskoj gori u sistemu se nalaze i kontrolno mjerne stanice u Baru, Pljevljima, Rožajama i Kotoru, kao i dvije mobilne kontrolno-mjerne stanice. Planirano je da su u toku 2019. godine pušte u rad i stanice u Ulcinju i Nikšiću.

Predstavnici Rohde&Schwarza su održali prezentaciju tokom koje su prisutne upoznali sa osnovnim podacima o kompaniji i njenom poslovanju.

Predstavnici Rohde&Schwarz su EKIP-u uručili više kompleta stručne literature iz oblasti digitalnog audio i video emitovanja, analiza vektorske mreže i automatske kontrole mjerenja, koja će biti od koristi za budući rad zaposlenih Agencije.

Rohde&Schwarz, sa sjedištem u Minhenu, je renomirana kompanije za proizvodnju i ugradnju specijalizovane kontrolno-mjerne opreme i softvera za monitoring radio-frekvencijskog spektra. Sa ovom kompanijom Agencija ima saradnju od 2005. godine. Tada je u postupku javne nabavke Rohde&Schwarz izabran kao najpovoljniji ponuđač za isporuku i ugradnju ovog tipa specijalizovane opreme i softvera u Sistem za kontrolu i monitoring radio-frekvencijskog spektra Crne Gore.

Komentari: 0

Novi komentar