Direktorica OŠ Radojica Perović:

Interes djece na prvom mjestu, a ne senzacija

Direktorica podgoričke Osnovne škole “Radojica Perović” Mirjana Bošković je ocijenila da je neprimjereno da mediji u kontinuitetu otkrivaju identitet djece objavljujući imena škola ili odjeljenja djece uz njihove inicijale, i na taj način flagrantno krše njihova prava.
Objavljeno: 21. 03. 2019 - 16:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Interes djece, a ne senzacija, treba da bude na prvom mjestu ukoliko zaista želimo dobro našim najmlađima”, kazala je Bošković nakon objavljivanja informacije da je otac dvanaestogodišnje djevojčice iz Podgorice prijavio je policiji da četvorica dječaka uznemiravaju njegovu kćerku učenicu te škole.

Bošković tvrdi da ovaj dogadja uošte nije bio onakav kakvim je predstavljen u javnosti, te da je škola imala vrlo konstruktivne razgovore sa djecom i svim roditeljima.

“Detalje nećemo davati, upravo zbog zaštite interesa djece”, poručila je ona i dodala da apeluju i zbog te škole i zbog ostalih ustanova, da se roditelji obrate školi ukoliko posumnjaju na bilo kakav problem, jer imaju kapaciteta da ih riješe.

“Dok, ukoliko smo isključeni iz istog, ne možemo adekvatno djelovati. Naše čitavo društvo mora biti odgovorno prije svega za sopstveno ponašanje i djelanje, kako bismo isti takav primjer dali djeci. Na prvom mjestu škole, a onda roditelji, mediji i svi ostali”, zaključila je ona.

Komentari: 4

Sloboda

21. 03. 2019 - 17:15

Da im je interes zastita djece, ovakve stvari bi se na vrijeme prepoznale i sankcionisale. Roditelji nemaju kud, nego da izadju u medije, jer skola ne preduzima nista povodom nasilja. Nasilnici se stite i opravdavaju im se postupci. A, kad se direktorima zaljulja fotelja jer ne rade nista, onda se peru od odgovornosti i kao nije to tako bilo.....nije nista bilo, roditelji izmisljaju. Njima je vazno da se mirna voda ne talasa, a sto je ispod vode trulez i mulj....to nikog nije briga.
Sloboda

21. 03. 2019 - 17:19

.....nije ni cudo sto roditelji, ko god moze, gleda da mu djeca sto prije odu odavde......i skoluju se vani. A ko i kakvi sve predaju u osnovnim skolama....to je tek posebna prica......a ovo je samo jedna od posledica.....
Sloboda

21. 03. 2019 - 19:19

....ne objavljujete sve komentare....
sve sto cujes u svijetu

21. 03. 2019 - 19:48

Koliki sam pa me strah proci kroz CG sve se osvrcem i pazim da me neko ne presrete od policije ili gradjana , udari i otme novcanik a ne djeca gresna . Treba normalno stititi djecu ali tesko se ovakav slucaj moze sakrit u gradic tipa Berane. Bez medija za pola sata sazna cijela kasaba . I treba da zna sva Evropa da se cuvaju
Novi komentar