SDP organizatorima protesta

Sporazum razmotriti na sastanku opozicije i pokreta "Odupri se"

Socijaldemokratska partija (SDP) predložila je organizatorima protesta „Odupri se – 97 hiljada“ zajednički sastanak s predstavnicima parlamentarne opozicije i nezavisnim poslanicima, na kojem bi razmatrali sporazum koji je taj pokret ponudio danas opoziciji.
Objavljeno: 21. 03. 2019 - 17:27 Promjenite veličinu teksta: A A A
Sporazum razmotriti na sastanku opozicije i pokreta Odupri se
Ilustracija: sdp.co.me

Iz SDP-a su kazali da daju punu podršku građanskim protestima, te da pozivaju sve političke i društvene aktere da stalno doprinose da oni i dalje imaju građanski, a ne partijski karakter.

„Uvažavamo trud koji su uložili predstavnici građanskog pokreta u smislu predlaganja dokumenta kojim bi trebalo da se artikulišu opravdani zahtjevi građana i demokratske javnosti. Smatramo da bi bilo od velike važnosti i u funkciji zajedničkog cilja stvaranja uslova za slobodne izbore, u najskorije vrijeme, organizovati sastanak predstavnika opozicionih parlamentarnih političkih partija i nezavisnih poslanika sa organizatorima protesta kako bi se na njemu zajednički razmotrio predloženi dokument“, saopštili su iz SDP-a.

Podsjetimo, jedan od organizatora protesta, Džemal Perović, saopštio je danas da će oni do subote čekati čekati odgovor opozicionih poslanika na Sporazum o budućnosti.

Komentari: 11

SRAM VAS BILO IZDAJNICI

21. 03. 2019 - 18:08

Nema izdaje do Ranka. Njima je ocigledno dovoljno da se dvije godine ne razgovara o suverenosti ili NATO ili EU a poslje naravno kako god oce sve dok oni imaju ono sto spocitavaju vlasti.
Noz u ledjima

21. 03. 2019 - 18:10

Nikom na srpsko-ruskoj strani ne smeta da oni pricaju o NATO ili medjuetnickim odnosima sve dok rade sto je njima potrebno, a to se evo upravo odvija. Sjecate li se 2016 kad htjedose dati vlast uglednim parlametnarcima sto bi sigurno znacilo da ne bi usli u NATO
2.5-3%

21. 03. 2019 - 18:13

A sto drugo da ocekujete od osobe koja je krajem 2015-te najprije na sudu svjedocila u korist DF-a , zatim 2016-te u kriticnom momentu prije ulaska u NATO stala na stranu uglednih parlametnaraca i htjede im dati vlast da ne bi nekog na Zapadu ko nam je pomogao. Pricaju o Zapadu rade za Istok, Pricaju o drzavi rade protiv nje. A sve i da jesu iskreni ima ih 2.5% tj oko 5% u opoziciji, pa vi vidite koja je snaga njihove rijeci . Bice onako kako 90% zeli
"Patriota"

21. 03. 2019 - 18:16

Evo ko god je suverenisticki, proevropski orijetisan, ajde sad glasaj za SDP. Pa ako su se vec ovako postavili prije bi glasao za DF. Oni su iskreni u svojim stavovima. NISTA RANKU NE ZASMETA u OVOJ PLATFORMI !!! 18 godina ruka na srcu, fotelja u Skupstini i kad ga neko mrko pogleda u jednom momentu evo bi cijelu drzavu poklonio. To je mentalitet ogromnog broja ljudi u CG. Zalosno
Besmilena demagogoja

21. 03. 2019 - 18:19

Ne mozes nekom reci "nemaj partijski karakter" nego "gradjanski". Ne mozes nekom reci "nemoj biti srpski nacionalista" . To se ne mjenja preko noci a svakako ne time sto ces mu reci da cuti neko vrijeme i da ne nosi zastavu. Ja pretpostavljam da je na ovo Ranko i mislio?
Nikola

21. 03. 2019 - 18:32

Ne znam zašto se daje ovolika pažnja stavovima SDP,kao da su oni nešto bitni. Ili tome šta predlažu organizatori protesta.Zar treba sada Džemal Perović,propali političar LS, da određuje što će biti politika Crne Gore. Naravno,parlamentarna većina će otkačiti njihove zahtjeve,jer su nerealni i nemogući.
A sta ce drugo sad ?

21. 03. 2019 - 18:38

Kud svi Srbi tu i mali Ranko.
Logika

21. 03. 2019 - 18:42

Ti si oko 5% opozicije i to ti je snaga rijeci. Odlucivace vecina tj oni koji vode opoziciju iz vana.
cg bluz

21. 03. 2019 - 19:18

Ja, ipak, ne vjerujem da ce Ranko pristati na zahtjeve koje predlazu ovi takozvani grafjanski protestanti, jer Ranko ZNA da iza ovih demonstracija stoje, prije svih, VELIKOSRPSKE OPOZICIONE STRANKE. Moze Perovic pricati sto mu volja, narod zna da to nijesu gradjanski protesti, i da nijesu slucajno bas u ovom trenutku kad se donosi presuda o teroristima, i kad su demonstracije u okruzenju. Svi znamo da on pro forma poziva opoziciju na dogovor a opozicija zapravo diriguje protestima na kojima IMA FOSTA ZAVEDENIH LJUDI, na zalost. U svakom slucaju, NE VJERUJEM da ce Ranko biti dio te opskurne price. Ako bi bio, to bi znacilo PREKOMPOZICIJU suverenistikih glasova. Apsolutno.
Hm

21. 03. 2019 - 19:54

Uz respect prema tebi, ne bi erkao na zalost. Premotaj traku zadnje 4 godine i prati sto je radio. Neko mu je prisao krajem 2015 i uz neke stimulante Ranko im je pristupio. Njihov narocit znacaj nije u brojnosti no u tome da oni koji su iza opozicije "imaju argument da su eto i suverenisti za ovo sto rade".
Rukfaš

21. 03. 2019 - 20:03

Dako se dogovorite šta ćete ručati... oko ostaloga... mrka kapa.
Novi komentar