Vektra Montenegro

Brković tuži državu, neće da plati pola miliona eura za koncesiju

Biznismen Dragan Brković je u ime Vektre Montenegro tužio državu zbog neosnovanog potraživanja Ministarstva ekonomije za koncesije za kamenolom “Bušnje” u Pljevljima” od gotovo pola miliona eura, piše Pobjeda.
Objavljeno: 22. 03. 2019 - 07:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema navodima iz tužbe, Ministarstvo ekonomije je tri godine nakon što je Vektra Montenegro kupila imovinu od firme Građevinar Pljevlja u stečaju, zaključila ugovor o eksploataciji tehničko-građevinskog kamena sa ovom firmom, koji je potpisala i Vektra.

Ugovorom je predviđeno da isplatom kupoprodajne cijene za imovinu Građevinara i zaključenjem stečaja, sva prava i obaveze vezane za koncesiju pređu na Vektru Montenegro.

U tužbi Brkovića se navodi da koncesije za količine kamena otkopane prije 2007. godine, kada je imovina ovog preduzeća kupljena, ne mogu biti stavljene na teret Vektri.

Za otkopane količine nastale do 10. avgusta 2007. godine odgovorno je GP Građevinar AD Pljevlja u stečaju, a naknadu za koncesije po tom osnovu Ministarstvo ekonomije je trebalo prijaviti u stečajnu masu stoji u tužbi.

Navodi se da je u stečajnom postupku nad Vektrom Montenegro Poreskoj upravi priznato 2,8 miliona eura, od kojih se 71,2 hiljade odnose na koncesije.

Ministarstvo ekonomije je rješenjem iz decembra 2014. godine obavezalo GP Građevinar, a time i Vektru na plaćanje koncesije za utvrđene razlike o otkopanim količinama mineralne sirovine od 2005. do 2014. godine na iznos od 464,7 hiljada eura.

Tvrde i da je pogrešno utvrđena otkopana količina kamena. Zastupnik države osporava tužbu, ističući prigovore nedostatka aktivne legitimacije tužioca, neblagovremenosti i nedozvoljenosti tužbe.

Glavna rasprava u ovom sporu, koji se vodi pred sudijom Farukom Mušovićem, zakazana je za 13. maj.

Komentari: 6

Sloboda?

22. 03. 2019 - 07:30

Kada ne uspiju lični interesi o trošku države onda tužite mrčenicu jer ona je za sve kriva!
Lijevom stranom

22. 03. 2019 - 09:15

Na kraju se svi vrate tamo gde im je i mjesto, Za sve u životu treba tradicija, istorija, znanje,
Roki

22. 03. 2019 - 07:52

Hahahahaha, ovo je vec za rubriku vjerovali ili ne. On tuži drzavu??? Unistio je svaku firmu u koju je ušao, u Herceg Novom, ruinirao hotele,kedan srusio, dva zakljucao ,sada su vec propali,nista ne radi, i sada tuzi drzavu ??!!
Rašo

22. 03. 2019 - 07:55

Sramota, mjesto država njega da tuži za sve što je uradio ( a uradio je dosta) na štetu ovog društva i države, on tuži državu. Valjda će jednom u ovoj državi zavladati pravosudni sistem, koji će ovog i ovakve dovesti poznaniju prava i čija bahatost će splasnuti.
milica

22. 03. 2019 - 09:18

Pošto mu se lična imovina mjeri milionima, neka iz lične PU naplati sva potraživanja, što prije...ovaj je kuvan, pojaviće se na protestima sledeće subote za ruke sa Duškom Kneževićem...
Šupalj auspuh

22. 03. 2019 - 09:22

Šesto čulo mi govori da će ovaj nešto izmust od države.
Novi komentar