U Americi predstavljeni rezultati studije o vodi bogatoj magnezijumom

U američkom Nacionalnom institutu za zdravlje, upravo je održan XV Internacionalni skup o istraživanju magnezijuma, pod nazivom „Magnezijum u zdravlju i bolesti“, gdje su predstavljeni pozitivni efekti konzumacije Mg Mivele.
Objavljeno: 22. 03. 2019 - 09:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naučnici iz cijelog svijeta prezentovali su najnovija saznanja o magnezijumu, jednom od najvažnijih minerala za čovjeka potrebnog za odvijanje više stotina fizioloških procesa, čiji je nedovoljan unos česta pojava.

Nedostatak magnezijuma povezan je s različitim poremećajima, uključujući neurološke bolesti, promjene u imunološkoj funkciji, preeklampsiju u trudnoći, moždani udar, ali i metaboličke i kardiovaskularne bolesti. Magnezijum ima posebnu ulogu i u regulaciji protivupalnih procesa koji djeluju zaštitno na kardiovaskularni sistem i hipertenziju. 

mivela1

Na simpozijumu su prikazani rezultati nove kliničke studije realizovane u Njemačkoj, o mineralnoj vodi Mg Mivela, koja je prirodan izvor magnezijuma i čija je konzumacija pokazala pozitivan učinak na kardiovaskularni sistem. 

Sprovedena u dva centra u Berlinu, ova studija, uključivala je 50 osoba sa povišenim krvnim pritiskom ili hipertenzijom prvog stepena koji su podijeljeni u dvije grupe. Jedna grupa je pila Mg Mivelu, a druga placebo vodu u količini od 1L dnevno kroz 8 nedjelja. 

U grupi koja je konzumirala Mg Mivelu došlo je do značajne regulacije krvnog pritiska u odnosu na placebo. Prema proračunima stručnjaka, takva regulacija pritiska od svega nekoliko mmHg, kroz razdoblje od pet godina povezano je sa značajno nižim rizikom od moždanog udara i koronarne bolesti srca. 

Ovo istraživanje pokazuje značaj i benefit odgovarajućeg izbora i unosa vode kao sastavnog dijela uravnotežene ishrane i zdravog načina života. 

mivela

 

Komentari: 0

Novi komentar