Mitropolit CPC

Mihailo: Amfilohije, duhovni inspirator i inicijator pokušaja terorizma nije procesuiran

U slučaju pokušaja terorizma nije procesuiran duhovni i stvarni inspirator i inicijator pokušaja nasilnoga rušenja ustavnoga poretka, vladika Amfilohije i neki klirici povezani s njim, smatra mitropolit CPC Mihailo.
Objavljeno: 22. 03. 2019 - 10:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

'On svojim javnim i tajnim djelovanjem i izjavama potpaljuje strasti kod prostoga naroda, raspirujući velikosrpski nacionalizam i šovinizam uperen protiv pravoslavnih Crnogoraca, te katolika i muslimana bilo koje nacije. I ne samo to, nego je i vođa ustanka protiv evropskih vrijednosti, uopšte''- smatra mitropolit CPC.

Kako dodaje u saopštenju, optuženima za pokušaj nasilnoga rušenja ustavnoga poretka, ponudio je zaštitu u manastiru Ostrog i iz manastirske kase platio beogradske advokate, a jednome lice je bio obezbijedio zaštitu u manastiru Duga.

''Taj isti vladika, kad je pomenuto uklanjanje limenoga objekta s Rumije, javno, ali nemušto je zaprijetio rušenjem džamija. Kod prostora svijeta takva izjava čini da se jedna vjera koja je do danas miroljubivo koegzistirala s hrišćanstvom u Crnoj Gori, uzdiže na pijedestala zločinačke ideologije''- naveo je Mihailo.

Neporecivo je, dodaje, da Beogradska patrijaršija i on lično podstrekavaju građane da se ponašaju prema svojoj zemlji i komšijama druge nacije i vjere, na način koje je za stid i sram svakome civilizovanom građaninu.

''Tako će biti dok se ne riješi crnogorsko crkveno pitanje. Bez njegovoga rješenja zemlja ne može da bude stabilna niti da bude primjer bilo kakvog međunacionalnoga i međuvjerskoga sklada. Crnogorska pravoslavna crkva je učinjela sve, baš sve, što je do nje. Sad je na redu država, da donese zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji članom 52 ponovo uzakonjuje otetu crkvenu imovinu na državu, i da joj obezbijedi liturgijsko zajedništvo s apostolskim pravoslavnim crkvama''- zaključio je mitropolit CPC u saopštenju.

Komentari: 17

Nick

22. 03. 2019 - 10:39

Pa Katnić je izjavio da su on i Amfilohije spriječili krvoproliće u Crnoj Gori... Katnić izjavio nedavno na TV Prva, čitava Crna Gora ga slušala
GRAĐANSKI

22. 03. 2019 - 11:23

To Amfijevo ''sprječavanje krvoprolića'' je samo: oglašavanje da se ne bi njegova srbaljsko-kvislingška zbojna okupljajući se blamirala - pošto je vidio da je ''krvava režija'' propala, s kojom je bio potanko upoznat i na koju je dadnuo ''tamo njegov amin''! Zna ovo sve podrobno i od samoga začetka i Katnić, ali - hapšenje, smještanje u bajbok i suđenje Ristu (što bi bilo u svakojoj normalnoj i pravnoj državi: normalno) bilo bi vrlo nepoželjno i opasno, sporad toga što Rila podržava 2/3 postojbnika ove nesretnje države, kojizi (sporad debele maloumnosti polovice njih) ne bi vjerovali da je jedan ''hrišćanski'' pop uključen, ne u akciju kontra ove države (to mu je svojstveno i sveti zadatak) - no u planirano krvoproliće koliko trebadne nedužnijeh građana, što mu je (kad je u pitanju ''srbaljstvo i srbaljska stvar'') - istom svojstveno)! Zamislite Rikija kad jedan dan stane pod Božje skute, a iz ovoga života teke stiga pun mržnje i svega zlog do 'hrišćanskog' pristanka na krvoproliće!
Nick

22. 03. 2019 - 12:17

To je Katnićevo sprječavanje krvoprolića.. Prvo je zvao Amfija u pola 11, a onda u 12 Milo izjavljauje da nema pojma o nikakvom državnom udaru.. Katnić izjavio u Načisto, čitava Crna Gora ga slušala
Urko

22. 03. 2019 - 10:40

Padre Mikele vazda pun hrišćanske ljubavi i milosrđa)))
GRAĐANSKI

22. 03. 2019 - 11:02

Dok je ''padre Riki'' evo skoro 30 godinah otkad je zasio na oni nekad (do njegovoga dolaska) sveti stolovač Svetog Petra Cetinjskog baš ono pun ''ljubavi'' i ''milosrđa''! Skoro tri decenije ''padre Riki'' prosiplje samo riječi: mržnje, vrijeđanja, razdora, ... - to je, u najkraćem, bajagi ''hrišćanin'' koji je (teke se stanio na Cetinje) - uništio dva najuzvišenija civilizacijska dostignuća Crne Gore i nas Crnogoracah (pod Crnogorcima u ovom trenu podrazumijevam - sve nas stanovnike-postojbnike-državljane Crne Gore, ne glede na naciju i vjeru) - a to je: ukidanje služenja liturđija i po katoličkom obredu u crkvama sa dva oltara, na našem južnom primorju i - zajedničkog iznošenja krsta Svetog Vladimira Dukljanskog na vrh Rumije od strane i hrišćana i pripadnika islamske vjere!!! Što se tiče planiranog (i krvoprolića): ''padre Riki'' teke ''slučajno potrefi'' u Ostrog 15-og oktombra uveče i okadi vođe pučista!?! Tačno je znava što se pripravlja i dadnuo je svoj amin (i) na krvoproliće!
Vasojevic

22. 03. 2019 - 10:48

I zaista je amfi izvijestio Mila da ovi nesto spremaju.Za uzvrat dobiodozvolu da stoluje dok je ziv a onda adio SPC
RAVNI LAZ

22. 03. 2019 - 10:50

U PERIODU 1918-1939 TO ŽELI IZDAJICA RODA SVOG PUNO ZDRAVLJA MITROPOLITU CRNOGORSKOM MIHAJILU NEK JE VIJEČNA DRŽAVA CRNA GORA
RAŠO

22. 03. 2019 - 11:36

Uzaludnja je sva priča kad ovom državom vladaju ljudi čiji je veći lični interes od državnog i koji su Crnogorci onoliko koliko im lični interes nalaže. A ne daj bože da se nešto desi i da nas Srbi opet okupiraju (a nadam se nikad više ) oni isti bi bili opet Srbi i to veliki. Da nije tako, nebi Amfilohije rovario i radio po Crnoj Gori to što radi, a vidimo svi što radi. Često se pitam imali ijedna država na svijetu više sopstvenih izdajnika od Crne Gore, mislim da NE.
Milo Vujović

22. 03. 2019 - 12:50

Poštovani Patrijarhu Mihailo,Pored 1000 Podnijetih tužbi protiv Amfilohija i Okupatorske ilegalne tzv.sPc. Nijedna nije ni Razmatrana a kamoli Pokrenuta,a Svi Znamo da je on izveo KULTUROCID I NEZAPAMĆENE KRIMINALNE RADNJE, koje još nijesu Zabilježene u Savremenoj istoriji u nijednoj Zemlji Svijeta,i dok ova Vlast njega Javno Podržava u njihovoj Zajedničkoj Profiterskoj Harmoniji,neće biti Procesuiran,iako Cijela Crna Gora Zna ko stoji indirektno iz Puča iz Demostracija i Svega što je Upereno protiv Crne Gore i Crnogorske Nacije,u zadnjih 30.g. čim izgubi podršku Vlasti,Stekli su se Pravni Uslovi da u Novom Zakonu treba izbrisati Okupatorsku ilegalnu tzv.sPc.u Crnoj Gori,koja je Nasilno Uvedena Poslije Okupacije 1918.g. i Riješiti Problem svih Problema Crnogorske Države !!
Roka

22. 03. 2019 - 13:44

Niko vas ne ferma ni 2%, nebitni ste
DA LI ZNAŠ???

22. 03. 2019 - 15:41

Da nije Amfilohija presvjetli Vartolomej izopštio iz crkve no ovoga glavonju što odvaja stablo od korjena!!!!!!
SlavkoBa

22. 03. 2019 - 15:47

Pi sektas, ovo gledao nisam jednu crkvu nije uspijo da izgradi vracam se zainat u mitropoliju CG primorsku uz Amfilohija iš Mirašu sotono!
SrBska ovcica

22. 03. 2019 - 17:01

Ba Ba Ba...samo ti bleji kao i ostali iz Amfijevog stada.
Rašo

22. 03. 2019 - 18:01

SlavkoBa, nemaš se ti što vraćat u SPC , jer ti iz nje nijesi ni izlazio niti ćeš ikad. A što se Amfilohija tiče , on i svještenstvo su dva svijeta. Kokarda mu iz očiju viri. Ne daj bože da može činit što misli.
lolo

22. 03. 2019 - 16:42

Apsolutno, najveci neprijatelj oevropske Crne Gore je Risto Cirov, u narod poznat ka Amprdokje i Risto sotona. Star je, nije dugoga vijeka pa mozda to cekaju. Mihailo je potpuno u pravu, sa SPC drzimo gubu u torine
Koki

22. 03. 2019 - 16:49

A Miraš je momčić..
Ilija

22. 03. 2019 - 20:03

Alooo, momci. Crkva se ne formira u inat nikome. Ovo što vi radite...
Novi komentar