Sjutra zatvaranje Praznika mimoze

Počelo montiranje bine za Cecin koncert u Herceg Novom

Na parkingu ispred hotela Igalo počelo je montiranje bine za koncert folkerke Svetlane Cece Ražnatović, kojim će biti zatvoren jubilarni 50. Praznik mimoze.
Objavljeno: 22. 03. 2019 - 11:54 Promjenite veličinu teksta: A A A
Pocelo montiranje bine za Cecin koncert u Herceg Novom
FOTO: Radio Jadran

Početak koncerta, koji se već danima najavaljuje na brojnim medijima Crne Gore i regiona, na bilbordima i društvenim mrežama, zakazan je za sjutra veče od 21 sat.

Najavljeni koncert za kraj jubilarnog 50. Praznika mimoze srpske folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović podijelio je Novljane. Dok jedni opravdavaju potez organizatora festivala i raduju se njenom dolasku, drugi negoduju smatrajući da nikako njeno ime ne treba vezavati za Praznik mimoze i ono što on znači punih pet decenija.

Tako je i peticiju “Mimoza DA, Ceca NE” iniciralo oko 30 Novljana.

Oni navode da se angažovanjem ove folk pjevačice “pravosnažno osuđene i sa kriminalnim dosijeom, za svečani čin zatvaranja praznika čini nepopravljiva šteta ugledu Herceg Novog, tradiciji i značaju ovog festivala”. Za sedam dana građani Herceg novog su prikupili 1400 potpisa.

Do nastupa koji je izazvao podjele među ovljanima, preostala su još tri segmenta festivala– promocija monografije Praznika mimoze „Praznik mimoze – 50 godina cvjetnog festivala“, autorke Vidosave Vitke Vujnović. Promocija je najavljena za večeras u Dvorani Park, od 19 sati.

Posljednji dan Praznika, subotu 23. mart obilježiće i velika karnevalska povorka u kojoj bi trebalo da bude oko 400 učesnika iz Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Crne Gore, kao i članovi internacionalnog borda Federacije evropskih karnevalskih gradova.

Okupljanje karnevalskih grupa na Trgu Nikole Đurkovića i ”zagrijavanje” za start povorke počeće oko 14.30 h. Od 16 sati biće upriličen prijem kod predsjednika Opštine za predstavnike Federacije evropskih karnevalskih gradova i delegacije prijateljskih gradova.

Velika karnevalska povorka, predvođena alegorijom ”Hvala za 50”, krenuće u 17 sati sa Trga prema Igalu, gdje krnevno čeka suđenje. Nakon nastupa svih karnevalskih grupa u Igalu, od 19 sati na mulu ispod ”Galeba” počinje tradicionalno suđenje i spaljivanje ”krivca za sve nevolje Novljana u protekloj godini”. Po završetku ovog dijela programa slijedi koncert Svetlane Cece Ražnatović.

Time će biti „spuštena zavjesa“ na 50 dana Praznika i isto toliko različith programskih sadržaja, od koncerata, maskenbala, sportsko zabavnih manifestacija, preko gastro i književnih večeri do predstava.
 

Komentari: 0

Novi komentar