Rotari klub Budva u saradnji sa prijestonicom Cetinje

Uspješno Donatorsko veče za global-grant “Prva crnogorska bolnica ‘Danilo I’ – moj prvi dom”

Rotari klub Budve je, u skladu sa idejom Rotari pokreta nesebično služiti, tekuće rotarijanske godine pokrenuo drugi global-grant projekat „Prva crnogorska bolnica 'Danilo I' – moj prvi dom“, ovoga puta namijenjen prikupljanju sredstava za opremanje cetinjske bolnice „Danilo I“, najstarije bolnice u Crnoj Gori. 

Objavljeno: 22. 03. 2019 - 12:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Cilj ovog global-granta je prikupljanje sredstava za nabavku savremene opreme, koja bi doprinijela boljim uslovima rada stručnog i posvećenog medicinskog osoblja i dodatnoj zaštiti pacijenata, posebno na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo i Odjeljenju za pedijatriju cetinjske bolnice. 

Kako bi se prikupila potrebna sredstva, Rotari klub Budve je, u saradnji sa prijestonicom Cetinje, koja je podržala projekat, u petak, 15. marta 2019. godine, u Vladinom domu na Cetinju, organizovala Donatorsko veče za „Prvu crnogorsku bolnicu – moj prvi dom“. 

Ovoga puta, prikupljeno je oko 38.000 evra, što će sa donacijama prikupljenim na prethodnom događaju posvećenom ovom cilju, svečanosti „Ladies' Night“, i doprinosima Rotari fondacije, činiti ukupnu sumu od preko 100.000 evra.  

rc2

Pored prijestonice, projekat su podržali i rotarijanci Distrikta 2483 i njihovi prijatelji iz drugih distrikata okruženja, lokalne samouprave i državne institucije, brojni privredni subjekti, medicinski radnici i pojedinici Budve i Cetinja, koji su prepoznali značaj i potrebu unapređenja rada najstarije bolnice u Crnoj Gori. 

Doprinos Donatorskoj večeri su dali i brojni predstavnici kulturnog i zabavnog života prijestonice: grupa „Perper“, organizacija „The Books of Knjige“, Kraljevsko pozorište „Zetski dom“, KUD „Njegoš“, Modna komora Crne Gore, slikar Mujo Jovićević, predstavnici Muzičke akademije i Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, Dušanka Belada, i dr.

Ujedno, i ovaj global grant je rezultat nastojanja Rotari kluba Budva da svojim aktivnostima doprinese boljoj i sigurnijoj zdravstvenoj zaštiti stanovništva zajednice u kojoj djeluje. Stoga je i logičan nastavak prethodnih altivnosti Rotari kluba Budva u ovom polju: opremanja porodilišta Opšte bolnice Kotor, nabavke optičkih sredstava za djecu korisnike Oftalmološke klinike Dječije bolnice u Podgorici, nabavke aparata za Resursni centar za sluh i govor u Kotoru, kao i obezbijeđivanje sredstava za nabavku opreme za djecu sa posebnim potrebama Budve.

Komentari: 2

Rijecka nahija

22. 03. 2019 - 21:54

Sve je to lijepo od Vas i humano ukoliko se to ostvari - BRAVO - Znam Cetinje i bolnicu odlicno. Nigdje u CG ne mozete naici na ljubaznost od strane doktora i sestara kao u Cetinje. Ali da rade u vecim neuslovima kao sto rade u toj bolnici nema nigdje. E moje lijepo Cetinje umjesto da te izgrade u jedan zavidan turisticki grad, dovedose to da crnje ne moze biti.
Donji Kraj

22. 03. 2019 - 21:56

Jedino su nesto okrecili (zamazali)
Novi komentar