Glavni grad će ustupiti zemljišta za izgradnju obrazovnih ustanova

Glavni grad će ustupiti zemljište za izgradnju obrazovnih ustanova, u korist djece, što je bila i dosadašnja dobra praksa, zaključeno je na sastanku ministra prosvjete Damira Šehovića sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem. 
Objavljeno: 22. 03. 2019 - 12:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku je bilo riječi i o zajedničkim projektima poput ozelenjavanja školskih dvorišta i komunalnog opremanja tih lokacija.

Svi planirani projekti u Glavnom gradu vrijedni su oko 40 miliona eura.

Prema riječima Šehovića, pred Ministarstvom je veliki investicioni ciklus u kome su planirane pripremne aktivnosti i gradnja više desetina objekata obrazovanja.

“Ti projekti se finansiraju na različite načine: od nacionalnog budžeta, do projekata koji će se jednim dijelom finansirati iz kreditnih linija sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope i Evropskom investicionim bankom. Od toga, veliki dio je upravo u Glavnom gradu, sa ciljem stvaranja optimalnih uslova za boravak i razvoj djece koja odrastaju na teritoriji Podgorice”, dodao je on.

Dogovoreno je i da se nastavi identifikacija objekata u vlasništvu Glavnog grada, koji bi se mogli rekonstruisati i prilagoditi potrebama vrtića, u cilju rasterećenja predškolskih ustanova.

Šehović i Vuković su se saglasili da je neophodno nastaviti pripreme za projekat zajedničkog uređenja dvorišta škola i vrtića, te pretvaranja istih u parkove, tamo gdje je to moguće.

Dogovoreno je i formiranje tima koji će na dnevnoj osnovi komunicirati i operacioalizovati obaveze u vezi sa izgradnjom obrazovnih objekata.

Komentari: 0

Novi komentar