Crnogorski Telekom

Večerašnja utakmica reprezentacije nedostupna za 60% građana Crne Gore

Još jednom pozivamo vlasnike TV Nova M da uvaže apel državnih institucija i cjelokupne javnosti, i da u skladu sa zakonom svim građanima Crne Gore omoguće praćenje prenosa utakmica crnogorske fudbalske reprezentacije, saopšteno je iz Crnogorskog Telekoma, reagujući na saopštenje Nove M.
Objavljeno: 22. 03. 2019 - 15:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Smatramo da je nedopustivo da se sportski program od značaja za cijelu državu i sve njene građane koristi kao sredstvo ucjene protiv drugih operatora sa kojima TV Nova M ne dijeli vlasničku strukturu. Pokazalo se i da je ponuda koju su vlasnici TV Nova M uputili ostalim kablovskim operatorima, a koju u posljednjem saopštenju nazivaju „razumnom“, prihvatljiva kako su i sami priznali – samo njima samima, odnosno Telemach-u i kako navode Total TV-u, društvu koje je prestalo da postoji preuzimanjem od strane Telemach-a, a sa kojima Nova M dijeli vlasničku strukturu. Činjenica je i da ovu apsurdnu i neodrživu ponudu nisu pokušali primijeniti ni u jednoj zemlji u kojoj posluju u regionu", dodaje se u saopštenju. 
Ukoliko su vlasnici TV Nova M uvjereni u kvalitet svog komercijalnog programa, kako se dodaje, mogli su samo njega učiniti predmetom pregovora, a program od značaja za cijelu javnost učiniti dostupnim svim građanima i tako ispoštovati javni interes i zakonske propise.
"Neistinita je tvrdnja vlasnika TV Nova M da je Crnogorski Telekom identičnu ponudu prihvatio u slučaju emitovanja kanala RTS na platformi Extra TV, i samo je pokušaj skretanja pažnje javnosti sa suštine ovog problema, a to je da Nova M uporno pokušava da svoj interes stavi iznad interesa građana Crne Gore.
Podsjećamo javnost da ovo nije prvi put da vlasnici TV Nova M koriste svoju tržišnu poziciju, i programske sadržaje čine nedostupnim najvećem dijelu crnogorske javnosti. Uprkos našim višegodišnjim naporima, naši korisnici su bez valjanog objašnjenja vlasnika Nove M ostali uskraćeni za sadržaje kanala SportKlub", poručuju iz Telekoma. 
Više puta ponovljene navode vlasnika televizije Nova M, da je njihov sadržaj dostupan svim građanima Crne Gore, demantuju zvanični podaci Agencije za elektronske medije (AEM), koji pokazuju da ovaj kanal odlukom rukovodstva te televizije trenutno ne može da gleda oko 60% građana. 
Naime, javno dostupni podaci AEM-a nedvosmisleno pokazuju da kablovski operater koji je vlasničkom strukturom povezan sa TV Nova M pokriva tek trećinu tržišta. U izvještaju AEM-a s kraja prošle godine takođe se može pročitati da uslovni pristup tzv. zemaljskom signalu (putem kućne antene) ima svega 8 odsto građana, a važno je napomenuti da je za to najčešće potrebna kupovina dodatne opreme, koja već postojećim korisnicima kablovskih usluga nije potrebna pa je samim tim većina građana nema.
"Raduje nas što su brojne institucije u državi prepoznale značaj ovog problema i javno podržale naše napore da se pronađe način da svi građani Crne Gore, bez izlaganja dodatnim troškovima, utakmice reprezentacije prate iz svojih domova. Kako bi se novonastala situacija razriješila u korist svih crnogorskih građana, nadamo se da će nadležne institucije istrajati u zaštiti javnog interesa", zaključuje se u saopštenju. 
 

Komentari: 1

Ljuti smo, ali.će nas tata tuć

22. 03. 2019 - 18:14

Pojeo je izgleda vuk Crnogorce, pa se živi ne čuju, a kamoli da zaprijete ili izađu na ulicu, makar na cappuccino, ako ne smiju na protest!
Novi komentar