Nova M: M:Tel i Crnogorski Telekom nude RTS a neće reprezentaciju

.Povodom današnjih saopštenja Crnogorskog Telekoma i M:Tela još jednom ističemo da je Nova M nacionalni TV emiter u Crnoj Gori koji posjeduje validnu dozvolu Agencije za elektronske medije za emitovanje svog programa na cjelokupnoj crnogorskoj teritoriji i koji posredstvom odgovarajućih predajnika zaista i pokriva to područje. - rekli su u svom saopštenju iz Nova M.
Objavljeno: 22. 03. 2019 - 18:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sopštenje prenosimo integralno:

- Na taj način je naš TV program dostupan svakom građaninu koji je zainteresovan da ga prati besplatno bez plaćanja bilo kakve mjesečne pretplate, koju bi inače plaćali operateru. Samim tim, tvrdnje koje se u saopštenju iznose u vezi sa nedovoljnom pokrivenošću zapravo predstavljaju pravu zamjenu teza, koja nije usmjerena na zaštitu javnog interesa već zasebnog interesa operatera, koji želi da bez naknade iskorišćava naše imovinske interese i rezultate investiranih sredstava, a  pod maskom zaštite interesa svih građana. S tim u vezi posebno zabrinjava predlog da Nova M svoje atraktivne programske sadržaje bez naknade učini dostupnim njihovim korisnicima kroz njihov distributivni sistem, iako je to Nova M već, opet napominjemo, učinila besplatno svim građanima kroz zemaljski signal.    
 
Još jednom napominjemo da je svim operaterima u decembru prošle godine upućena ista ponuda za distribuciju, ali nažalost pregovori nijesu doveli do dogovora, te smo bila prinuđeni da u skladu sa zakonom naložimo svim operatorima koji nijesu prihvatili ponudu da obustave distribuciju našeg televizijskog programa. Dakle, ta odluka je produkt neuspjelih komercijalnih pregovora, a ne naše želje da bilo kom građaninu Crne Gore uskratimo mogućnost da prati sportske događaje od nacionalnog značaja.
 
Ovim putem još jednom apelujemo na Crnogorski Telekom i M:Tel da razmotre našu ponudu, imajući u vidu sadržaj našeg programa i cijenu koju su platili za prenos inostrane Radio-televizije Srbija (RTS), i da donesu odluku u korist svojih korisnika koji im plaćaju mjesečnu pretplatu, kako bi imali pristup i atraktivnim programskim sadržajima kakvi se emituju u okviru TV programa nacionalnog emitera Nova M. 
 
 

Komentari: 3

Pecicanin

22. 03. 2019 - 19:22

Aktuelna vlast gotivi one koji su protiv države Crne Gore. Emiterima kakvi su M tel i T ikom da ima snage i volje pod obavezno bi im se zabranio rad, jer i na ovaj način podrivaju Crnu Goru u svakom pogledu. Aktuelno dno dna.
SportBili

22. 03. 2019 - 21:05

Ovako, npr mtel ima 80 000 korisnika, puta 1€... 80 000€ mjesečno.. Da vam nije malo mnogo?!
cg bluz

23. 03. 2019 - 07:26

Blago nama s nama! Ima li u ovoj zemlji ikoga ko misli o njoj?
Novi komentar