Predsjednik SAD-a mladima

Tramp: Bićete mrtvi ako se pridružite Islamskoj državi

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je potencijalnim džihadistima Islamske države da će umrijeti i ponovio tvrdnju da su vojne snage uz podršku SAD "oslobodile cijelu teritoriju pod kontrolom" te terorističke grupe u Siriji i Iraku.
Objavljeno: 24. 03. 2019 - 07:25 Promjenite veličinu teksta: A A A
Tramp: Bicete mrtvi ako se pridruzite Islamskoj drzavi
Foto: REUTERS/Jim Young/arhiva

"Svim mladim ljudima na internetu koji povjeruju u propagandu Islamske države poručujem – bićete mrtvi ako se pridružite", saopštio je Tramp. "Umjesto toga pokušajte da imate dobar život".

"Iako će se ponekad ove kukavice ponovo pojavljivati, izgubili su sav prestiž i moć. Oni su gubitnici i uvijek će to biti", kazao je američki predsjednik.

Dodao je da će SAD "ostate budne po pitanju Islamske države usklađivanjem svjetskih antiterorističkih inicijativa" kako bi se ta militantna grupa "porazila gdje god djeluje".

Borci Sirijskih demokratskih snaga, vojske koja predvođena Kurdima djeluje uz podršku SAD, u subotu su objavili da su osvojili posljednju teritoriju u rukama Islamske džrave, enklavu Baguz na obali Eufrata.

Komentari: 4

potpuna neistina

24. 03. 2019 - 09:23

SAD su stvorile Al Kaidu , obucavali dzihadiste i izazvali rat u Siriji , priznali odmah teroriste i primorali sve vazalne zemlje ukljucujuci montenigriju da isto ucine. Da se nije umijesala Rusija i porazila mudjahedine danas bi Sirija bila u tezoj situaciji od Libije .
oni oslobodili ha ha ha

24. 03. 2019 - 09:46

Sto su vise Ameri "napadali " ISIL" to je on osvajao vise teritorije i Sirija je bila pred samim slomom i pred potpunim preuzimanjem kontrole od starane od zapada naoruzavanih terorista kad se umijesala Rusija . Citavo vrijeme su Rusima " podmetali kamenje pod tokove" i stitili svoju proksi pjesadiju . Uhvaceni su kao helikopterima izvlace dzihadisticke komandantei svoje instruktore spasavajuci ihod zarobljavanja .Irak su takodje unistili iz pohlepe uz laznie optuzbe o oruzju za masovno uniistenje .
Putnik Namernik

24. 03. 2019 - 12:28

Vaskoliki Servi, Prestanite molim vas da lupetate gluposti i suocite se sa samim sobom.
Putuj putniče za siriju

25. 03. 2019 - 22:22

Zašto putniče nazivaš činjenice lupetanjem. Očigledno ti je miliji bio ovaj scenario koji je, zahvaljujući Rusiji 99% i SAD-u 1%, propao. Moram li napomenuti da mi je tvoja žal za kalifatom neshvatljiva. Ali stvarno!
Novi komentar