Premijer o dvadesetoj godišnjici NATO intervencije

Marković: Crna Gora nikada neće zaboraviti nedužne žrtve (VIDEO)

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je, povodom dvadesete godišnjice od početka NATO intervencije u bivšoj SRJ, da Crna Gora danas, kao nezavisna država, dio velike evroatlantske porodice i buduća članica Evropske unije, o svojoj budućnosti odlučuje sama, ali da se sa pijetetom sjeća nedužnih žrtava intervencije iz vremena kada naša zemlja nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala.
Objavljeno: 24. 03. 2019 - 09:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Navršava se dvadeset godina od intervencije Sjevernoatlantskog saveza u Saveznoj Republici Jugoslaviji. Tada je na sjeveru Crne Gore, u Murinu, tragično stradalo šest nedužnih civila, među njima i troje djece. Država Crna Gora nikada neće zaboraviti nedužne žrtve. Intervenciju Sjevernoatlantskog saveza 1999. godine, Crna Gora nije željela niti je do nje dovela. Crna Gora je tada bila dio druge države i dio sistema u kojem nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala“ – poručio je predsjednik Vlade u obraćanju javnosti.

Premijer Duško Marković je rekao da uz izražavanje pijeteta prema stradalima i prisjećanje na teško vrijeme upućuje građanima poruke za budućnost.

„Danas je Crna Gora nezavisna država, koja o svojoj budućnosti odlučuje sama, koja je dio velike evroatlantske porodice i buduća članica Evropske unije. Naša zemlja već pripada Evropi i njenim vrijednostima – vladavine prava, građanskih i ekonomskih sloboda i poštovanja ljudskog dostojanstva. Zato kada se prisjećamo ovih tragičnih dešavanja, više nego ikada treba da smo svjesni važnosti jedinstva i sloge. Možemo imati različita mišljenja, ali očuvanje naših temeljnih vrijednosti i solidarnosti među nama su principi koji treba da nas podstiču da svakoga dana doprinosimo napretku naše zemlje“ – poručio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u obraćanju javnosti povodom dvadesete godišnjice intervencije Sjevernoatlantskog saveza.

Komentari: 3

Darko

24. 03. 2019 - 10:40

Nijesam pristalica ove vlasti, ali konačno da neko kaže ono što terba reći o agresiji i stradanju koje je tih dana zadesilo i crnu Goru, a ne kao što se ovih dana u nizu tekstova i stavova oni koji su izgubili svoje najmilije, po drugi put ubijaju, a oni koji su pošli da brane svoje zemlju, rizikujići ono najviše, svoje živote, umjesto priznanja kako je uvijek bilo i u Crnoj Gori i svugdje, izvode na stub srama, a sramotnici veličaju. Odgovoran i korektan istup premijera.
Koja agresija??!!

25. 03. 2019 - 05:58

Tvoj Slobo je izazvao NATO na dvoboj i i na nasu veliku zalost veliki broj civila je izgubio zivot zbog njegovog bandoglavstva!
L Dabanović

25. 03. 2019 - 08:37

Predśedniče vlade zaudarate na otrcano srpstvo ka i predśednik države.Nikad da pomenete crnogorska država;crnogorski narod;crnogorsko ovo i ono;a o CPC da i ne zborimo-zbog nekih vaših interesa poklonili ste je narodu srpstva otrcana i Srbiji.
Novi komentar