"Zbog brojnih zloupotreba u radu"

DPS Kotor za smjenu Jokića

Na sinoć održanom sastanku Izvršnog odbora DPS Kotor, kome su prisustvovali odbornici DPS-a u lokalnoj SO razmatrana je aktuelna politička situacija u Kotoru i u Crnoj Gori. Tom prilikom podržana je smjena predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, a i istaknuta je puna podrška predsjedniku partije Milu Đukanoviću i državnom rukovodstvu u sprovođenju evropske i evroatlantske politike, koja je dobila većinsku podršku građana Crne Gore.
Objavljeno: 24. 03. 2019 - 12:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Ocijenjeno je da takozvani građanski protesti iz dana u dan sve jasnije pokazuju političke ambicije formalnih i neformalnih organizatora, da se, kada to ne mogu da ostvare na izborima, vlasti dokopaju ulicom. Njihov cilj su građani prepoznali, što najbolje pokazuje sve slabiji odziv na skupovima koji su blijeda kopija nekih drugih iz okruženja, sa kojima su organizatori neuspješno željeli da se porede”, navode iz DPS-a.

Na sastanku je razmatrani rad lokalne samouprave. Kako dodaju, konstatovano je veliko nezadovoljstvo građana neradom vladajuće strukture i svakodnevnim urušavanjem univerzalnih vrijednosti zbog kojih je Kotor prepoznat kao grad svjetske kulturne i prirodne baštine.

“Zbog toga IO DPS-a i Klub odbornika DPS u potpunosti podržavaju razrješenje predsjednika Opštine Vladimira Jokića. Kotorski DPS se već duži vremenski period zalaže za smjenu apatrida Jokića, imajući u vidu brojne zloupotrebe u radu. Pomenućemo protivzakonito kandidovanje na izborima sa skrivenim državljanstvom druge države, nezakonito donošenje odluka u ime Skupštine Opštine, neodržavanje sjednica Skupštine opštine, neusvajanje budžeta Opštine Kotor za tekuću godinu, nedonošenje Strateškog plana razvoja, nezakonito zapošljavanje, nerješavanje nagomilanih komunalnih problema, neracionalno trošenje sredstava, ignorisanje zakonskih obaveza o izvještavanju o utrošenim sredstvima Opštine, donošenje odluka štetnih za grad, i brojnih drugih problema, o kojima DPS Kotor redovno obavještava kotorsku i crnogorsku javnost”, objasnili su iz kotorskog DPS-a.

Oni ističu da je stav DPS Kotor po pitanju neophodnosti smjene predsjednika Opštine Kotor, ali i smjena kompletne koalicione vlasti, bio je poznati do sada.

“Novina u odnosu na raniji period je da sada postoje i drugi politički subjekti, konstituenti vladajuće koalicije u Kotoru koji priznaju da lokalna vlast ne funkcioniše od njenog samog formiranja, koji sada dijele naš stav. DPS Kotor pozdravlja novu političku realnost i očekuje zakazivanje sjednice Skupštine opštine na kojoj bi na dnevnom redu bilo razrješenje predsjednika Opštine Kotor, čime bi se stavila tačka na dvogodišnju agoniju u neradu lokalne samouprave”, tvrde iz DPS-a.

Komentari: 11

Pasta za ZUBE

24. 03. 2019 - 13:01

XA XA XA pa vise od polovine ove tkz skupine ne priča medju sobom a ne da se mogu oni dogovorit nesto 3,14 3,14 3,14
Tommy_h

24. 03. 2019 - 14:27

Vrijeme je da Jokic bude smijenjen, ovo je preslo svaku mjeru, posebno posle napada na moju sugradjanku od strane Demokrata! Pogrijesili smo sto smo im ukazali povjerenje!
Marelica

24. 03. 2019 - 14:28

Narod je jednom odlucio, a sada je opet odluka na nama. Zelimo smjenu Jokica! On ne radi za nase dobro i za dobro nase opstine!
Svetlana_TV

24. 03. 2019 - 14:29

Posle svega sta se desava u opstinama koje vodi opozicija, narod polako odustaje od protesta. Kad ne mogu da vode opstine, kako da ocekujemo da pokazu dovoljno sposobnosti da vode nasu drzavu!
Enesa

24. 03. 2019 - 14:32

Mnogo me je Jokic razocarao svojim praznim obecanjima, mislila sam da je konacno dosao neko sa vizijom, ko ce ds radi na nasem prosperitetu, ali ne, on je jos jedan politicar koji je zaboravio na gradjane kad se dokopao fotelje.
Kinez

24. 03. 2019 - 14:33

Brzo ce ovo postati protesti bez protestanata. Pa neka opozicija marsira sa plakatima, jer u njihovu praznu pricu vise niko ne vjeruje.
goran1978

24. 03. 2019 - 17:29

I treba ga smijeniti kad nista nije uradio za Kotor.
Kosta

24. 03. 2019 - 17:30

Sta ocekivati od opozicije, oni ne mogu izmedje sebe da se sloze a ne gradom da upravljaju!
oliver14

24. 03. 2019 - 17:31

Koliko je samo studenata sa zavrsenim.fakultetom ostalo bez sanse za posao jer naravno prednost imaju Jokicevi kumovi, prijatelji, rodbina!
Vitinka

24. 03. 2019 - 17:33

Kad Jokicev kum koji je funkcioner Demokrata bije zenu na sred karnevala, i Jokic cuti stiti kuma, sta mi da ocekujemo od njega da uradi za Kotor kad ne moze da zastiti sugradjane!?
ines23

24. 03. 2019 - 17:33

Neka sto je DPS za smjenu nego su za njegovu smjenu i ovi iz njegovi iz koalicije!
Novi komentar