"Budi odgovoran"

Evidentirano 14 pritužbi, nije izrečena nijedna novčana kazna

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 14 pritužbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Objavljeno: 24. 03. 2019 - 14:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole preduzeća Art Glorija iz Podgorice, dok su u proceduri prijave koje se odnose na salon keramike Kips i Blues bar u Podgorici, Kuću hemije i Irski pab u Baru, tezgu na Žabljaku, šank Verige u Lepetanima, Riječku gostionu na Cetinju i kafe bar Avram u Pljevljima.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajtawww.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Komentari: 0

Novi komentar