Nijesu nacionalistička partija

Božović: Crnogorska je svetionik građanskog karaktera CG

Predsjednik OO Crnogorske Tivat i član Predsjedništva Crnogorske Goran Božović smatra da javnost treba da zna da Crnogorska ne samo da je na pravom putu, nego da predstavlja svetionik državotvornosti i građanskog karaktera Crne Gore u punom smislu. Tvrdi da mediji “stavljeni pod šapu Demokrtske partije socijalista” napadaju predsjednika ove partije Vladimira Pavićevića.
Objavljeno: 24. 03. 2019 - 15:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

“O konceptu ustavnog ili državnog patriotizma, koji jasno označava bezuslovno prihvatanje Crne Gore kao svoje domovine koju treba poštovati i voljeti, kao i vrijednosti utvrđenih Ustavom Crne Gore, od strane svih njenih građana bez obzira na etničku ili bilo koju drugu pripadnost ili različitost, danas se afirmativno određuju mnogo jači politički subjekti, parlamentarne stranke građanske orjentacije, sa kojima danas zajednički djelujemo na putu oslobađanjanja crnogorskog građanina od užasnog straha koji je nametnula odnarođena vlast. Crnogorska, koja je partija u razvoju, nastaviće da insistira na kohezivnim elementima i idejama u našem društvu i baš zbog toga što je to budućnost Crne Gore, naša partija će imati sve značajniju ulogu na političkoj sceni Crne Gore”,  izjavio je Božović.

On dalje navodi da Crnogorska nije nacionalistička partija, kako je pogrešno poimaju pojedini nedovoljno politički edukovani i neprosvjećeni politički akteri, a naročito dio preostrašćene laičke javnosti.

Kako ističe, bilo bi apsurdno da se u matičnoj državi jedna etnička skupina politički organizuje na toj osnovi.

Djelovanje Crnogorske se zasniva na jasno određenom građanskom konceptu, đe se različitost tretira kao bogatstvo. Crnogorska kao partija naglašava važnost ustavnih odrednica i načela naše domovine Crne Gore, a kako tvrdi Božović, suverenitet i nezavisnost Crne Gore za Crnogorsku predstavljaju aksiom i oko toga nema pregovora.

Božović poručuje da niko ne treba da strahuje za crnogorski identitet.

“Ja nosim taj barjak kao Crnogorac, i kao potomak crnogorskih komita, ali to je moja lična borba u okviru građanske Crne Gore, đe ima dovoljno prostora za svakog da čuva i njeguje identitetske odrednice ne ugrožavajući pluralizam koji de fakto čini našu državu. Upravo istrajavajući na ispunjavanju programskih načela i ciljeva Crnogorske kao što su sloboda, jednakost, pluralizam, demokratija, vladavina prava, odgovornost, ravnopravnost, ljudsko dostojanstvo, poštovanje tradicije i svega ostalog, stvaramo ambijent u kojem niti jedan identitet neće biti osporavan pa ni crnogorski, što je na žalost trenutno prisutno u Crnoj Gori. Ali to je upravo rezultat koketiranja vladajuće političke elite sa pojedinim strukturama radi trenutnih političkih poena i interesa, insistirajući na podjelama kojima dugoročno ruše sve zdrave osnove građanske, demokratske i savremene države, pa su čak i u zakonima propagirali proporcionalno zapošljavanje u državnim organima u odnosu na nacionalnu i vjersku pripadnost što predstavlja svojevrstan apsurd”,  zaključuje on.

Komentari: 17

BUDVA 2

24. 03. 2019 - 15:28

A, jes, RTCG je kriv, a i Pobjeda: nijesu dali Pavićeviću da reče da je Srbin, a on je to HTEO & ŽELEO, odavno! Vi svetionik? Vi ste uspinjača!
Aco M

24. 03. 2019 - 15:33

Vi ste najveća prevara,treba vam se zabraniti naziv Crnogorska,više vam pristaje Ravnogorska
Gubitnici

24. 03. 2019 - 15:46

Ako se povjeruje u ovo, biće to velika podvala Crnoj Gori. Iz neznanja nastaju ovakvi koncepti, ali i sa skrivenim namjerama podrivanja identiteta CG. I što je najteže idu podruku s onim što slave R. Karadžića, DF, Džomića i slične... Eto to je zamisao tzv. ustavnog patriotizma i Pavićevića.
Rašo

24. 03. 2019 - 15:58

O vašem crnogorstvu moglo bi se diskutovat. Bolje reći sačuvaj me bože od takvih Crnogoraca. Malo ste Srbi malo Crnogorci .
nikšićanin

24. 03. 2019 - 16:19

Isto koliko si ti čovjek,znači mi smo majmuni koji smo se borili za nezavisnost protiv ovih kojima se ti ulizuješ koji su bili u stanju da nestane CG,da bi ti danas lupetao gluposti da si svetionik i tvoja kombi partija građanske C.G.
Kazamat

24. 03. 2019 - 16:31

Božović kaza da je "Crnogprska" svetionik državnotvornosti CG. Dok je na čelu te partije onaj četnik vi ste za CG "običanan kazamat", gdje bi ste smjestili sve Crnogorce. Ima pravo Pavićević da se izjašnjava kao Srbin, jer je to sveto pravo, ali onda on treba da bude predsjednik podružnice Srpske radikalne stranke za CG, a ne "Crnogorske". Đoko Orlandić
Pecicanin

24. 03. 2019 - 17:19

Vi ste degradacija svega onoga što je crnogorsko. Uostalom svaki crnogorac kojeg ste prevarili nazivom stranke više nije vaš član.......
Fahro

24. 03. 2019 - 17:35

Hahaha,cus svetionik. Provala!!!!!Ako je vic ,svaka cast!!!
Nikolas Kosta

24. 03. 2019 - 18:49

Taman sam ovakav komentar htio da napišem
relja

24. 03. 2019 - 17:43

Najveća ste prevara i mene ste prevarili , ali više nećete,vidjećete na sledećim izborima.Shvatam da treba nesto mijenjati,ali nikada ne bih išao sa četnicima i ljudima koji ne vole ovu zemlju ,nego Srbiju.Stvarno vas ništa ne razumijem.A ako pobjede oni,vasa partija biće zabranjena !
Srbadija uzurpirala ime

24. 03. 2019 - 18:33

Mirna srbadijo !!!
Ispravno

25. 03. 2019 - 12:47

Da, da SRBADIJA!!!
Ruski novac

24. 03. 2019 - 18:42

Dobili su pare da naprave utissk kako protestima prisustvuju i crnogorske stranke. Ruska skola podvsla!
Haha

24. 03. 2019 - 19:08

Ja sam poreklom Crnigorac a sada Srbin.
Sram vas bilo sofisti!

25. 03. 2019 - 06:46

Zar vi mislite da smo bi BRAVI pa da ne vidino sto radite sa vasim sofistickim trikovima ala "ustavni patriotizam" koji je projektvovan iz Srbijanske i Ruske kuhinje da unisti Crnu Goru? Vi ste gori za Crnu Goru od cetnika i ostalih otvorenih protivnika Crne Gore jer oni bar imaju hrabrosti, casti i dostojanstva da JASNO kazu svoje pozicije! Pih! Mars iz Crne Gore KUGO!
Srbijanska

25. 03. 2019 - 07:33

Na celu Srbijanske Patrije je srbogorac po DOGOVORU! Koliko eura toliko i muzike! Pih!
Ispravno

25. 03. 2019 - 12:47

Ravnogorska, ane crnogorska!!!!
Novi komentar