Što je Divac rekao CNN-u na dan početka NATO bombardovanja

Ponosan sam što sam Srbin (VIDEO)

Na današnji dan prije 20 godina počelo je bombardovanje Srbije od strane NATO alijanse. Čitava zemlja se prisjeća tog dana, kao i narednih 77.
Objavljeno: 24. 03. 2019 - 18:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vlade Divac, tadašnji centar Sakramento Kingsa, na dan početka bombardovanja 1999. godine, dao je intervju poznatom voditelju CNN Leriju Kingu, koji je uživo emitovan na toj televizji.

Jedna od najuticajnijih televizijskih stanica na planeti prenijela je mišljenje legendarnog košarkaša, sada generalnog menadžera Kingsa, koje se poklapa sa onim koje je imala čitava nacija u teškim momentima.

"Tužan sam zbog svega što se dešava u mojoj zemlji. Znate, američki narod je obmanut o onome što se dešava u Jugoslaviji. Užasno je. Pokušavam da razgovaram sa svojom porodicom, jedva mogu da uspostavim vezu. Brat me zvao prije sat vremena. Bombardovanje je. Grozno je", rekao je Divac.

On se osvrnuo na svoju porodicu, koja je u tim trenucima bila u Srbiji.

"Brat mi je u Beogradu, porodica južno od Beograda. Pokušavaju da nađu mjesta u skloništima. Čujem da ima žrtava", odgovorio je Vlade.

"Srbija je suverena zemlja. Meni je žao svih žrtava i srpskih i albanskih, ako to znači da su poginuli nevini ljudi. Problem je u nevinim ljudima koji plaćaju cijenu zbog toga što političari na obje strane rade. Pokušavam da izvučem iz Srbije bebu mog brata. Tužno je što je ona u skloništu", rekao je Divac i dodao:

"Svako stoji iza svoje strane. Ja sam ponosan što sam Srbin. Nijesam političar, rekao sam to, ali stvarno žalim zbog toga što se sada dešava mom narodu", zaključio je Vlade Divac 24. marta 1999. godine.

 

Komentari: 2

@

24. 03. 2019 - 22:36

KOREKTNO
Мирослав Ђукић

26. 03. 2019 - 14:06

Била је то коректна изјава. Касније, Дивац је ретерирао. Сад је поносан што је Американац!
Novi komentar