Danas

Potpisan Ugovor o koncesiji za Luku Kotor

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i predsjednik UO Luke Kotor Branko Ivanović potpisali su danas Ugovor o koncesiji za "Luku Kotor".
Objavljeno: 25. 03. 2019 - 16:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

AD "Luka Kotor" je dobila prvenstvenu koncesiju na period od 12 godina. Poslovnim planom za period od 12 godina planirana su ulaganja u infrastrukturu i suprastrukturu u vrijednosti preko 5 miliona eura.
Realizacijom planiranih investicija "Luka Kotor" će stvoriti uslove za prihvat kruzera najnovije generacije bez ograničenja dužine i gaza, povećati kapacitete marinskog dijela. Osim toga, biće značajno povećan kvalitet vršenja lučkih usluga. Dodijeljena koncesija je velika odgovornost ali i prilika za realizaciju razvojnih planova, slijede infrastrukturna ulaganja.

ugovor-2

Saradnja i kvalitetna komunikacija izmedju ministarstva saobraćaja i menadžmenta AD "Luka Kotor" primjer je profesionalnog i odgovornog odnosa u cjelokupnom postupku za dodjelu prvenstvene koncesije. Dobijena koncesija znači veliko priznanje, ali i odgovornost za dalje korake koje u razvoju AD "Luka Kotor" leže na menadžementu ove značajne kotorske i crnogorske kompanije.


Odbor direktora se zahvaljuje Ministarstvu saobraćaja i pomorstva na izuzetno konstruktivnom i korektnom odnosu i jasno definisanim smjernicama koje je bilo potrebno ispoštovati u postupku dodjele prvenstvene koncesije.

Komentari: 0

Novi komentar