Ima prostora za unapređenje saradnje Bara i Sjeverne Makedonije

Ambasador Republike Sjeverne Makedonije u posjeti Opštini Bar Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević se danas sastao sa novoizabranim Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Mihajlom Trpkoskim, koji je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Bar.
Objavljeno: 25. 03. 2019 - 16:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Sastanku, na kojem je, između ostalog, razgovarano o dobrim vezama između Republike Sjeverne Makedonije i Crne Gore, bilo je riječi i o mogućnostima za uspostavljanjem različitih oblika saradnje na polju kulture, turizma, ali i ostalih oblasti od zajedničkog interesa”, saopšteno je iz kabineta Raičevića.

Raičević je upoznao ambasadora sa osnovnim karakteristikama Bara, prirodnim ljepotama, kulturno-istorijskim nasljeđem, razvojnim potencijalima grada, kao i mogućnostima i planovima za unaprijeđenje turističke ponude. Takođe je naglasio da su posebno važne istorijske i kulturne veze koje vežu grad Bar sa Republikom Sjevernom Makedonijom.

“Prijateljstvo Republike Sjeverne Makedonije i grada Bara dodatno je ojačano, kako je kazao Raičević potpisivanjem trojnog Memoranduma o saradnji između Resena (Republika Sjeverna Makedonija), Elbasana (Republika Albanija) i Bara, gradova koji baštine, tradiciju i kulturu i njeguju kult Svetog Vladimira, uz saradnju sa Udruženjem Crnogoraca u Makedoniji”, ističe se u saopštenju.

Raičević je iskoristio priliku da ambasadoru uputi čestitku povodom potpisivanja i ratifikovanja Prespanskog sporazuma između Grčke i Republike Sjeverne Makedonije ističući da će ovaj sporazum doprinijeti sveukupnom napretku i prosperitetu dvije države, ali i regiona uopšte.

Trpkoski je zahvalio Raičeviću na srdačnom prijemu i istakao da je ovo jedna u nizu posjeta crnogorskim opštinama, tokom kojih se upoznaje sa njihovim karakteristikama i naglasio da će, tokom svog mandata raditi na jačanju i do sada veoma uspješne saradnje između Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije. Posebno je iznio zadovoljstvo dobrom saradnjom između Opštine Bar i Resena, ističući da će se u narednom periodu ta saradnja poboljšavati, a posebno po pitanju njegovanja kulta Svetog Vladimira.

Komentari: 0

Novi komentar