Zbog rasističkog ponašanja

UEFA zatvara dio tribina stadiona pod Goricom

UEFA će razmotriti mogućnost zatvaranja dijela stadiona pod Goricom zbog rasističkih povika tokom meča sa Engleskom, javlja britanski "San".
Objavljeno: 26. 03. 2019 - 11:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Rahim Sterling, Kalum Hadson Odoi i Deni Rouz bili su na meti dijela “navijača”, koji su nepristojnim dobacivanjem i majmunskim povicima vrijeđali pomenute fudbalere.

Pravilnik UEFA u svom 14. članu jasno navodi da ako jedan ili više navijača vrijeđaju ljudsko dostojanstvo pojedinca ili grupe, na osnovu boje kože, rase, religije ili etničkog porijekla, klub ili reprezentacija minimalno se kažnjava djelimičnim zatvaranjem stadiona.

Fudbalski savez Engleske je podnio prijavu evropskoj kući fudbala da su navijači crnogorskog tima na rasnoj osnovi vrijeđali tamnopute igrače gostujućeg tima.

Pored postupka za rasističko ponašanje, pokrenut je i postupak zbog upotrebe pirotehnike, ubacivanja predmeta na teren i nereda na tribinama.

Sjednica Disciplinske komisije na kojoj će se vjerovatno donijeti odluka o kazni biće održana 16. maja, saopštila je UEFA.

Crna Gora će sljedeću utakmicu u kvalifikacijama odigrati početkom juna protiv Kosova u Podgorici.

Komentari: 5

Rukfaš

26. 03. 2019 - 11:59

Na gostoprimstvo i meč bez bilo kakvog incidenta da se reaguje ovako? Do potonja dva tri minuta sve je bilo vrhunski. Poslije datog gola engleski fudbaler se ponašao kao majmun. Ničim izazvan. I na kraju zbog incidenata koje su evgleski fudbaleri napravili pokvaren je utisak.
Anagustum

26. 03. 2019 - 12:57

Engleske novine koje su prenoslile uzhivo imaju dosta komentara sa poluvremena kako je Rose bijo vrijedhjan na rasnoj osnovi. To nekome netreba, a specijalno Crnoj Gori. Ako njihovi fudbaleri slave na nachin na koji slave, ja bih se radije osvrno samokriticki I malo kritikova Deja i njegove trenerske izbore, pa da I mi slavimo. Kad su Crnogorci igrali sa Englezima u Podgorici 2:2 njihov je tim bijo slican, a sad su nam napunili mrezhu, a kako je to Tumba okarakteriso “ Dok se nijesmo umorili, nijesu nam nishta mogli”... taktika mu je 1 , 4, 4, 2.... preda’ Je tim I igra prije utakmice. A svi imaju izgovor...ako ochesh visoko da se uzdignesh, mora se malo uzvisheniji put uzeti pod noge. Chekam dan kad ce Tumba da kazhe na press conferenciji “ moja greshka ljudi, pogreshnu taktiku sam postavio, nijesam iskoristijo igra ik potencijal, itd... a ne neke tupe fraze ka” Englesi su za klasu bolji,..” itd.... I ovi i oni znaju da trche da se dobacaju. Preda si se prije mecha, eto....
Stara varoš

26. 03. 2019 - 13:01

Kada kod provincijalaca prorade šovinistički i rasistički nagoni , onda ste tu nemoćni.....
@ za rukfasa

26. 03. 2019 - 13:10

Ako postoji tolerantan narod po osnovi vjere boje koze i nacionalnosti to smo mi Crnogorci ali je potpuno prirodno da se to ne moze primijetiti za 90 minuta utakmice a majmunsko ponasanje nekolicine klosara sve srusi i sad nikeko ne mozete sprati ljagu sa svih navijaca CG.Ruzno je i definitivno se treba izvinuti i licno fudbaleru i reprezentaciji Engleske.
Utakmica

26. 03. 2019 - 12:23

Crnogorci vazda sve pokvare na kraju!
Novi komentar