Saopšteno iz saveza

FSCG: Ako se dokaže rasističko ponašanje, neodgovorni pojedinci će biti kažnjeni

Nakon teških optužbi i pokretanja istrage UEFA zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmici sa Engleskom, oglasio se saopštenjem Fudbalski savez Crne Gore.
Objavljeno: 26. 03. 2019 - 13:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

U saopštenju je navedeno da će UEFA "između ostalog, tokom disciplinskog postupka istražiti detalje vezane za navodno pojedinačno rasističko ponašanje minornog dijela navijača reprezentacije Crne Gore koje je delegatu utakmice prijavljeno od strane predstavnika Fudbalskog saveza Engleske".

- Poštujući pravila postupka nećemo komentarisati navode predstavnika Fudbalskog saveza Engleske, već ćemo prepustiti nadležnim organima UEFA da donesu odluku na osnovu relevantnih dokaza tokom vođenja disciplinskog postupka - stoji u saopštenju.

Fudbalski savez je naglasio da je "oduvijek bio posvećen partner međunarodnim fudbalskim organizacijama u borbi protiv svih vrsta diskriminacije na terenu i van njega".

- Na mečevima naših nacionalnih selekcija do sada nijesmo imali slučajeve vjerske, rodne ili rasne diskriminacije i uvjereni smo da takvih slučajeva neće biti ni u budućnosti.

U multikulturalnom i multietničkom društvu kakvo je Crna Gora nema mjesta za takvo ponašanje, to su na najbolji način osjetili gosti iz Engleske i tokom prethodne dvije zvanične utakmice koje su odigrali u Podgorici - navodi se u saopštenju.

Iz FSCG napominju da će preduzeti sve neophodne mjere da identifikuju neodgovorne pojedince, ukoliko se dokaže rasističko ponašanje na stadionu.

- Fudbalski savez će, ukoliko se u daljem postupku dokaže rasističko ponašanje na stadionu, preduzeti sve neophodne mjere da identifikuje neodgovorne pojedince koji su eventualno izazvali takvo ponašanje i istima će biti zabranjen pristup stadionu na svim utakmicama u organizaciji saveza - zaključuje se u saopštenju FSCG.

Komentari: 1

All red

26. 03. 2019 - 15:17

Kriv je ovaj isti Savez. Daju se karte svakakvima, uđjesto da omoguće normalnom narodu sa familijom da dođe, ka što je isprva bilo, svaka utakmica CG je bila svečanost. Većina se muči da dođe do karte i to za sve veće pare, a sve manje mjesta, nijesu ni tribinu sposobni da dograde. Prava prilika da se isprati cio savez i treneri.
Novi komentar