JU Muzička škola ,,Dara Čokorilo“

Ponovo pokrenut školski časopis „Arija“

JU Muzička škola ,,Dara Čokorilo“ je, u okviru vanastavnih aktivnosti, a uz podršku uprave, ponovo pokrenula školski časopis ,,Arija“, koji je prvi put izašao 2012. godine, a u čijoj redakciji su bili prof. Vera Fatić i učenici škole.
Objavljeno: 26. 03. 2019 - 14:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Dva prethodna broja školskog časopisa biće nam dobar temelj na kojem ćemo nastaviti da dalje pišemo o našoj školi, njenoj istoriji i postignutim rezultatima. U ovoj godini, koja je posebno značajna za Muzičku školu ,,Dara Čokorilo” kao godina jubileja – 70 godina Škole, sumiramo rezultate rada i trudimo se da ih objedinimo i objavimo u časopisu.  U školskoj redakciji djeluju dva tima (tim za pisanje i tim za dizajn) na čijem čelu je profesorica Crnogorskog – srpskog, bosanskog jezika i književnosti Bojana Obradović kao organizator, koordinator i odgovorni urednik čiji zadatak nije samo nadgledanje i organizacija timova, već i rad na osnaživanju timskog duha u postizanju zajedničkog cilja, a to je predstavljanje Muzičke škole ,,Dara Čokorilo” crnogorskoj javnosti“, saopšteno je Portalu Analitika iz nikšićke škole. 

U okviru slobodnih aktivnosti učenici se bave i pripremom himne Muzičke škole ,,Dara Čokorilo” koju će pisati i komponovati u narednom periodu uz pomoć profesora stručnih predmeta.  U toku je i priprema za kviz znanja koji će biti organizovan kao zanimljiva sistematizacija gradiva kroz igru i prilika za druženje na nivou škole.

„Rad na školskom časopisu, priprema himne i Kviza znanja samo su neke od aktivnosti koje će se realizovati u okviru planiranog Kreativnog kluba naše škole koji će početi da radi naredne školske godine, a čiji koordinator je prof. Bojana Obradović. Naime, imamo namjeru da uz podršku uprave Škole koju imamo i uz podršku Ministrastva prosvjete oformimo klub koji će se u okviru fonoteke/biblioteke naše škole baviti povezivanjem kulture i obrazovanja na način koji će nuditi niz mogućnosti da se kroz konkretne aktivnosti otkriju, njeguju i promovišu učenički talenti povezani sa onim primarnim – muzičkim“, ističe se u saopštenju. 
 

Komentari: 0

Novi komentar