Ministar sporta i mladih

Janović: Utakmica bila praznik sporta, pokušava se predstaviti kao incidentna

Ministar sporta i mladih Nikola Janović poručio je da se sinoćna fudbalska utakmica Crna Gora – Engleska, koja je u našoj zemlji doživljena kao praznik sporta, pokušava predstaviti kao incidentna, ali da u našoj zemlji nikada nije bilo i neće biti utemeljenja za rasizam, šovinizam i nacionalizam.
Objavljeno: 26. 03. 2019 - 19:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Ako je grupa pojedinaca zaista poslala nedolične poruke to najoštrije osuđujem u ime Vlade i Ministarstva sporta i mladih i poručujem da za to u Crnoj Gori nema i ne može biti ni opravdanja ni razumijevanja. Kao bivši sportista i sada kao ministar poručujem stranoj javnosti da u mojoj zemlji nikada nije bilo i neće biti utemeljenja za rasizam, šovinizam i nacionalizam“ – rekao je ministar Janović.

Ministar sporta je podsjetio da je Crna Gora građanski utemeljena država, jedina koja je prošla kroz strahote devedesetih bez rata na svojoj teritoriji, jedina u okruženju koja istinski i dubinski vjekovima živi multietničnost i multikonfesionalnost.

„Naši klubovi i naše reprezentacije, naša Vlada, naši gradovi i sela i naše porodice su tvrđave bogatstva naše različitosti. Duh moje zemlje pokazala je karnevalska atmosfera u kojoj su i ovu utakmicu i prethodne mečeve na ulicama našeg Glavnog grada zajedno iščekivali i domaći i strani navijači, aplaudiranje himni i igračima gostujućeg tima čak i kada daju golove. I zajedničko veselje nakon utakmice bez najmanjeg incidenta“ – poručio je u izjavi za javnost ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Komentari: 3

Dule

26. 03. 2019 - 19:18

Opet Rusi nesto rade
Praznik

26. 03. 2019 - 19:36

Ali engleski praznik sporta
Viki

26. 03. 2019 - 22:17

Ministre, jrasizam je najviše izražen na sportskim terenima upravo u Engleskoj da ne nabrajam i ostale evropske države. Ne znam zbog čega se digla ovolika dževa. Sitnica je to u odnosu na njihove ispade u njihovoj zemlji. Da je mačka ušetala na teren ne bi se dizala ovolika priča.
Novi komentar