Mladi DPS Podgorica posjetili JU Kakaricka gora i uručili donaciju

Predstavnici Savjeta mladih DPS Glavnog grada posjetili su danas Javnu ustanovu za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci u Podgorici i tom prilikom uručili donaciju korisnicama u okviru ženskog paviljona.
Objavljeno: 26. 03. 2019 - 19:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Ustanovi je, iz ličnih donacija članova savjeta mladih, doniran materijal koji korisnice u okviru ženskog paviljona koriste za izradu suvenira i predmeta u okviru kreativne radionice koju organizuju kroz svoje redovne aktivnosti”, saopšteno je iz DPS-a.

Tom prilikom oni su razgovarali sa predstavnicima menadžmenta i zaposlenih u instituciji, obišli ustanovu i odgledali kratak film o desetogodišnjici rada ove ustanove.

sm-dps-podgorica-3

Bolest zavisnosti predstavlja veoma kompleksan problem i zahtijeva aktivno uključenje svih članova društvene zajednice.

“Zadatak svih nas je da damo svoj doprinos u cilju smanjena stigme i diskriminacije zavisnika/ca, kao i podršku u liječenju i reintegraciji u društvo. U okviru ustanove funkcioniše Sektor za tretman zavisnica, te smatramo da je važno pružiti podršku ženama koje se suočavaju sa ovako velikim problemom, kao i ukazati da u okviru Glavnog grada postoji institucija koja pruža mogućnost da ova populacija na profesionalan i stručan način dobije pomoć. Kreativni rad doprinosi ne samo kvalitetnom provođenju slobodnog vremena već i pruža mogućnost klijentkinjama da izraze svoje emocije, da poboljšaju manipulaciju i koordinaciju pokrete, kao i da uživaju u kreativnom stvaralaštvu”, saopšteno je iz DPS-a.

Komentari: 2

Branko

26. 03. 2019 - 22:16

Kakaritska?! Je li ovo nedje u Australiji? E, bravo vam ga.
Mladi

26. 03. 2019 - 23:12

Dobar dio mladih DPS-a bi trebao tamo i ostati na odvikavanje od politike. Naročito od politike DPS-a, koja se provodi samo radi lične koristi.
Novi komentar