Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori

Alison Kemp: Rasizmu nema mjesta u fudbalu

Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp, kazala je da rasizmu i drugim oblicima diskriminacije nema mjesta ni u fudbalu, ni bilo gdje drugo u našem društvu.
Objavljeno: 26. 03. 2019 - 20:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Deni Rouz, fudbaler Gordog albiona, bio je meta rasističkih povika sa tribina stadiona pod Goricom, što je danas glavna tema u engleskim medijima.

Zbog skandalaznog ponašanja nekolicine navijača UEFA je pokrenula istragu i postoji velika mogućnost da Fudbalski savez Crne Gore bude kažnjen.

“Cijenim izjavu ministra sporta Nikole Janovića i ozbiljnost situacije koju svi sa kojima sam danas razgovarala u vezi sa sinošnjim događajima uzimaju u obzir. Rasizmu i drugim oblicima diskriminacije nema mjesta ni u fudbalu, ni bilo gdje drugo u našem društvu”, poručila je Kemp na Twitteru.

Komentari: 8

Objektivni

26. 03. 2019 - 21:19

Po analizama britanskih listova koji se bave problemom rasizma u fudbalu , u zadnjih godinu dana za 59% je povecana pojava rasizma u engleskom fudbalu. FSCG bi trebao da zahtjeva od UEFE da se Engleska izbaci sa svih takmicenja dok ne rijesi problem rasizma na svojim fudbalskim stadionima .
ritaOra

27. 03. 2019 - 07:34

Upravo tako. Englezi da najprije počiste svoje dvorište. Sve ovo je velika sramota ali za njih. A pretenduju da budu velika fudbalska nacija. Gospodine Objektivni, ne znam čemu ovoliko negativnih ocjena na vaš izvanredan komentar na ovu temu. U pravu ste sto posto.
mimo

27. 03. 2019 - 09:43

@Objektivni, @ritaOra - Negativna ocjena vasih komentara je zato sto su se majmunski urlici culi na stadionu i bili su upuceni engleskim tamnoputim igracima. Tome nije mjesto na stadionima. Ako toga ima u Engleskoj, ne treba da bude kod nas. Bas me briga za sve sto je lose u engleskom fudbalu, ovo je nasa sramota i moramo je iskorijeniti prije nego sto, eventualno, zazivi. Pospremimo mi nase dvoriste, bas kao sto i Barns savjetuje Engleze. Identifikujmo majmune, kaznimo ih i zabranimo im ulazak na stadione. Tad cemo pokazat svima da takve stvari nijesu dopustene kod nas, a mi ostali (normalni) navijaci, necemo se sramiti sake jada... Dakle, batalimo se engleskog kolonijalizma i stogodisnjih ratova, rjesavajmo nase probleme i ne dajmo im povoda da o nama ovako ruzno govore i sve ce bit ok...
Objektivni

26. 03. 2019 - 21:22

https://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2018&mm=02&dd=07&nav_id=1355986
Alison,

26. 03. 2019 - 22:12

Preslatka si...
Cogito

27. 03. 2019 - 07:37

Absolutno se slazem ne samo u fudbalu ali i svim segmentima zivota. Za svaku je osudu. Ipak znam da su crnogorski igraci/sportisti kao i navijaci, koji su uzgred receno jako obrazovani i informisani, izuzetno fer i sportski se ponasaju i postuju saigrace i protivnike. U isto vrijeme navijaci su izuzetno kriticni. Igraci ne trebaju zaboraviti da su oni ne samo sportske vec i javne licnosti cije ponasanje je podvrgnuto izuzetnoj paznji. Dok se ovdje govori o ponasanju publike treba postaviti pitanje zasto je dovelo do takve reakcije. Vidjevsi detalje kao i akciju koja je pethodila reakciji publike kao i govoru tijela i gestikulaciji igraca u pitanju ocigledno je da je pomenuti igrac isprovocirao publiku. Naravno reakcije publike se za kritiku ali i igrac snosi dobar dio odgovornosti. Tako da FSCG kao i drustvo na otklanjanju ovih pojava ali i Engleska representacija i rukovodstvo trebaju poraditi na ponasanju njihovih igraca (naravno i sportskom ponasanju).
Roki

27. 03. 2019 - 08:25

cesto gledam engleski fudbal , i u Londonu par puta, tamo su mnogo veci problemi sa rasizmom, a ovo troje cetvoro sto vicu kazniti po đepu i zatvor.Ambasadorka je divna zena i nije rasista i vrlo je tolerantna,ali preblemi u Engleskoj sa rasizmom su svakodnevni , i znam da njihova dtzava cini sve da ih sprijeci
Uk full of black rasizam

27. 03. 2019 - 08:29

Mrs Kemp , in that case why do you allow such rasizam of black population esspecially of carribian origin towards eastern europians in UK ? Many black british citizens are RASIST towards white eastern europias and they insult them on daily basis especialy in London. Is that OK with you? Why british autorities havent done something about it? Uk is full of rasist abuse, i felt it and many people i know. Also englands squad behaved HORRIBLY night ago towards montenegrin players but also to some public. Let me tell you, you are not better or more superior than montenegrins in any way. I live in england and i know. Rasizam is wrong but black rasizam towards white exists esspecially in Britain needs to be delt with. Many Uk blacks desplay rasist behaviour towards white migrants in Britain and get away with it!!!! WHY?? Why you have double standards!!! ????
Novi komentar