Evo šta je otkrio nalaz krvi oca koji je bacio četvoro djece sa balkona

Dok je svoju djecu jedno za drugim u pidžamama bacao s balkona kuće 28. februara, monstruozni otac iz Paga (54) u krvi nije imao alkohola. Toksikološkim vještačenjem utvrđeno je da je u tijelu imao tragove diazepama, sastojka tableta za smirenje kao što su normabel i apaurin, piše Slobodna Dalmacija.
Objavljeno: 26. 03. 2019 - 23:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Rezultati toksikološke analize koje je dobilo Županijsko državno tužilaštvo u Zadru (ŽDO) sugerišu da je 54-godišnjak u trenutku počinjenja nezapamćenog zločina bio uračunljiv i pribran, tek nešto "iskuliran" zbog uticaja ljekova za smirenje.

Iz Zatvorske bolnice u Zagrebu gdje se nalazi nešto manje od mjesec dana, u utorak je doveden u Zadar gdje je tokom jutra u zgradi suda ispitana njegova supruga. Majku stradale djece sudija istrage ispitao je videolinkom jer nije željela biti u istoj prostoriji s ocem svoje djece koji ih je gotovo usmrtio.

Na ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost, pitanja je majci mogao postavljati i njen suprug, koji se u istrazi brani ćutanjem, ali on, kako neslužbeno saznajemo, suprugu nije ništa pitao.

U međuvremeno je četvoro djece otpušteno iz bolnica u Zadru i Zagrebu, te su u pratnji majke i socijalnog radnika smješteni u SOS selu.

"Dvoje djece imalo je teške povrede, sad su dobro ovih troje koji su bili kod nas, a čujem da je dobro i djevojčica u Zagrebu. Kod nas su bili deset dana", kazao je Edi Karuc, zamjenik upravnika zadarske bolnice.

Maloljetnoj djeci je dodijeljen advokat kao zastupnik koji će braniti njihove interese u ovom postupku. U Županijskom državnom tužilaštvu u Zadru koje vodi istragu ovog slučaja do sada je uz majku ispitano troje svjedoka.

"Kad se prikupe svi dokazi, počinje vještačenje. Tim vještaka, psihijatra i psihologa, trebalo bi da daju svoj nalaz. Oni će reći kakvo je bilo duševno stanje okrivljenog u vrijeme počinjenja djela i šta je prethodilo tome kako bismo znali dalje postupati po ovom predmetu", kazali su.

Komentari: 1

Slika i prilika

26. 03. 2019 - 23:26

On je poremećen i to katastrofalno!
Novi komentar