Bivši ruski ministar optužen za pronevjeru 62 miliona dolara

Ruska istražna agencija saopštila je danas da je uhapšen bivši ministar vlade Mihail Abizov (46) pod optužbom da je osnovao kriminalnu grupu i pronevjerio četiri milijarde rubalja (oko 62 miliona dolara).
Objavljeno: 26. 03. 2019 - 23:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

On se sumnjiči da je predvodio grupu koja je pronevjerila fondove dvije kompanije za energetiku iz Sibira i novac prebacio na račune stranih banaka, prenosi AP.

Abizov je bio član ruske vlade od 2012. do 2018. godine i bio je zadužen da nadgleda informacione tehnologije i napore da se poveća transparentnost vlade.

Inače, on je blizak prijatelj ruskog premijera Dmitrija Medvedeva i iako je napustio kabinet prošle godine radio je kao savjetnik u vladi.

Portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov izjavio je da je predsjednik unaprijed bio obaviješten o sumnjama vezanim za Abizova, prenosi Tass.

Portparol ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Oleg Osipov izjavio je da je premijer upoznat sa informacijama, ali da se tvrdnje agencija za sprovođenje zakona odnose na njegove “komercijalne aktivnosti, a ne na rad u vladi”.

Komentari: 1

Dado

27. 03. 2019 - 01:25

Rusi bar uhapse po nekoga od ministara, mi nikad. Kod nas su svi pošteni,sve su im kuće po primorju i kijamet stanova od baba ostali,a pare po muškoj liniji
Novi komentar