Korisnik Programa povećanja regionalne i lokalne konkurentnosti

Milijić: Zahvaljujući podršci projekat akreditacije završen u predviđenom roku

Izvršni direktor barskog preduzeća  „CG CONTROL” Dragan Milijić jedan je od korisnika Programa povećanja regionalne i lokalne konkurentnosti koji sprovodi Ministarstvo ekonomije.
Objavljeno: 28. 03. 2019 - 12:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Preduzeće “CG CONTROL” iz Bara osnovano je 2003. godine i bavi se kvalitativnom i kvantitativnom kontrolom robe koja se izvozi ili uvozi u Crnu Goru. Milijić u razgovoru za Portal Analitika pojašnjava šta ga je motivisalo da aplicira za program i navodi da je, zahvaljujući sufinansiranju dijela troškova, projekat akreditacije njegove kompanije završen blagovremeno.  

„Kako bismo nastavili uspješno poslovanje i imali poslovno tehničku saradnju sa renomiranim svjetskim kontrolnim firmama bilo je potrebno da dobijemo Akreditaciju kako bi se potvrdila validnost izdatih sertifikata i time  dostigao viši nivo poslovanja. Za konsultanske usluge i usluge Akreditacije bilo je potrebno izdvojiti značajna novčana sredstva, što u tom trenutku nismo bili u mogućnosti. Tada smo od konsultanata dobili informaciju da Ministarstvo ekonomije podržava ovakve projekte kroz Program povećanja regionalne i lokalne konkurentnosti kroz usaglašavanje sa zahtjevima međunarodnih standarda poslovanja, što značajno smanjuje troškove Akreditacije i odlučili smo da apliciramo”, kaže Milijić.

Milijić je u ime preduzeća, nakon detaljnog informisanja u Ministarstvu ekonomije, aplicirao  za pomenuti program 2018. godine i dobio podršku u visini od 1.827 eura za sufinansiranje dijela troškova za akreditaciju kontrolnog tijela po zahtjevima standarda MEST EN ISO 17020:2013.

„Osnovni benefit je bio što nijesmo odugovlačili sa donošenjem odluke o Akreditaciji. Projekat je završen u planiranom roku. Troškovi preduzeća „CG CONTROL“ za Akreditaciju su značajno smanjeni, što direktno utiče na profitabilnost preduzeća“, ističe ovaj preduzetnik.

Naglasio je da sa zadovoljstvom preporučuje saradnju sa Ministarstvom ekonomije na ovom i svim drugim programima i napominje da je komunikacija sa zaposlenima u Ministarstvu bila brza, tačna i efektivna, što je bilo važno za njih kao korisnike usluga. 
 

Komentari: 0

Novi komentar