"Zapaliću i njega i Makedoniju"

Vođa Hrišćanskog bratstva prijetio smrću Zaevu

Vođa makedonskog nacionalističkog udruženja Hrišćansko bratstvo, Žarko Grozdanovski uhapšen je zato što je preko Fejsbuka prijetio smrću premijeru Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu, prenose makedonski mediji.
Objavljeno: 30. 03. 2019 - 11:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Voda Hriscanskog bratstva prijetio smrcu Zaevu
Foto: Facebook

Grozdanovski je na Fejsbuk stranici Hrišćanskog bratstva, organizacije koja sebe naziva patriotskom, objavio video u kojem prijeti Zaevu da će "zapaliti i njega i Makedoniju".

U policijskom saopštenju se, kako su prenijeli lokalni mediji, navodi da je u 19.30 uhapšen 46-godišnji Ž. G. iz sela Brvenica kod Tetova, koji je oko 15.00 časova na društvenim medijima objavio video sa prijetećom sadržinom i da će protiv njega biti podnesena tužba nakon "potpunog rasvjetljavanja slučaja", prenosi makedonski Fokus.

Hrišćansko bratstvo je jedno od udruženja koje je bilo dio svih protesta protiv "Dogovora iz Prespe" o rješavanju spora sa Grčkom i promjene imena države u Sjeverna Makedonija, kao i protiv Zakona o upotrebi jezika kojim je albanski postao drugi zvanični jezik.

Komentari: 3

Ocigledno

30. 03. 2019 - 14:32

Ovi imaju podrsku i finansiranje Rusije
Cg

30. 03. 2019 - 15:29

I Zaev Amerike. Da nije što bolji čovjek zbog toga? Da sam Makedonac, krvi bih mu se napio zbog izdaje svog naroda. Jedino vi konvertiti islamski volite svakog okupatora
Puna

30. 03. 2019 - 15:48

Podrška Grozdanovskom
Novi komentar