Rok za slanje priča 10. jun

Prijavite se na Biber konkurs za kratku priču

U toku je treći konkurs za kratku priču Biber. Rok za slanje priča je 10. jun, saopštili su organizatori.
Objavljeno: 01. 04. 2019 - 09:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prva dva konkursa Biber bila su na temu pomirenja, a ovaj put je tema proširena. Pored priča koje tematizuju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolaze u obzir i priče koje mogu da doprinesu boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, saosjećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u "neprijateljskim" cipelama, priče koje pomjeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvesniju, bezbjedniju i slobodniju budućnost za sve.

"Pozivamo autorke i autore koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku da nam pošalju svoje priče. Poziv se odnosi na afirmisane autorke i autore, kao i na one koji nisu do sada objavljivali", precizirano je u saopštenju. 

Najmanje dvadeset izabranih radova biće objavljeno u višejezičnom zborniku.

Žiri čine Lejla Kalamujić, Rumena Bužarovska i Shkelzen Maliqi.

Žiri će izabrati i tri priče koje će osvojiti nagrade. Odluka žirija biće objavljena do kraja oktobra 2019. godine.

"Ovim konkursom želimo još i da doprinesemo kulturi prevoda i objavljivanja autora/ki iz najbližeg susedstva i da podržimo angažovane autore/ke da nastave da utiču na društvenu promjenu. Konkurs organizuje Biber tim u saradnji sa Centrom za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd", naglašava se u saopštenju. 

Više informacija o uslovima konkursa i nagradama nalazi se na Biberovoj stranici http://biber.nenasilje.org

Komentari: 0

Novi komentar